Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vaniljmousse med kanel och sharon

Vaniljmousse med kanel är en luftig och charmerande mousse som får extra piff av den exotiska frukten sharon. Pudra lite kanel på moussen efter att du lagt upp på fat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Häll mjölk, äggulor och socker i en kastrull. Sjud på svag värme och vispa tills du får en krämig sås. Ta kastrullen från plattan. Lägg i gelatinbladen och rör tills de smält. Vispa i krämen då och då tills den är sval. Blanda i vaniljsocker.
  3. Vispa grädden och rör ner i krämen. Fördela den i 4 portionsformar (för 4 port). Ställ kallt ett par timmar.
  4. Stjälp upp moussen på tallrikar och strö kanel på toppen.
  5. Garnerning: Skölj sharonfrukterna och ta bort bladfästet. Skär dem i skivor. Fördela frukten runt moussen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 blad gelatin
  • 2 dl mellanmjölk
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk malen kanel
Garnering
  • 2 sharonfrukter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1420 kJ / 340 kCal
Fett: 25 g
Läs mer om näringsvärden