Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vampyrjelly med grädde

Den här blodröda vampyrjellyn blir en perfekt dessert till Halloween. Sitt namn till trots har den en syrlig smak av lingon. Servera i portionsformar med vispad grädde.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Häll lingondryck, socker och stjärnanis i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen, lägg ner gelatinbladen och rör tills de smält.
  3. Häll upp i portionsformar och ställ i kylen över natten.
  4. Till servering: Vispa grädden och servera till jellyn.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vispgrädde mot soja-, havre- eller risbaserad gräddersättningsprodukt.

Tips

Toppa gärna jellyn med lite krossade polkagrisar eller turkisk peppar.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 5 blad gelatin
  • 5 dl lingondricka
  • 2 dl strösocker
  • 2 stjärnanis eller kanelstänger
Till servering
  • 3 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 681 kJ / 163 kCal