UNDER 30 MIN | Enkel

Julig fruktsallad

Gör en frisk och vacker fruktsallad till julfrukosten. Syrliga citrusfrukter och söt sharon ihop med granatäpplekärnor är en fantastisk kombination. Ihop med lite julkryddor som kanel och kryddnejlika blir den här fruktsalladen oemotståndlig.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala småcitrus med kniv. Skär sedan i tunna skivor. Skär sharon i tunna skivor. Varva citrus och sharon på ett fat.
  2. Rör ihop citrusjuice, vaniljpulver, kanel och kryddnejlika. Ringla över frukten. Strö över granatäppelkärnor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 småcitrus
  • 2 sharonfrukter
  • 2 msk färskpressad citrusjuice
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm malen kanel
  • 1/2 krm malen kryddnejlika
  • ca 1 dl frysta eller färska granatäppelkärnor

Näringsvärde
Per portion

Energi 576 kJ / 138 kCal