Vem kan tacka nej till en kolakaramellig brylépudding som smälter i munnen? Här får bryléen smak av stött kardemumma och vaniljstång. Och sällskap av en frisk fruktsallad med apelsin, blodgrape och kiwi.
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2013
Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med havre-, ris- eller sojabaserad mjölkersättning.
Innehåller ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Marlene
2020-02-16Blev jättebra med hela ägget! Tog färska hallon och apelsin, gott! Uppskattades an alla i sällskapet!
Redaktionen
2013-03-11Hej Solvig! Nu har vi testat om brylén och den blev jättebra med hela äggen. Så det vi kan tänka oss är att mjölken varit för varm när den rördes ner i äggvispet. Det som händer om mjölken är för varm är att äggen koagulerar och att det blir grynigt. Men om man följer receptordningen så hinner mjölken svalna innan den vispas ner. Lycka till!
Solvig
2013-02-23Urdåligt att receptet inte säger att man ska använda enbart äggulorna. Mina bryle blev en katastrof eftersom jag hade hela ägg i den. Inte helt bra heller med bara mellanmjölk. Grädde fordras nog.