Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kardemummabrylé

Vem kan tacka nej till en kolakaramellig brylépudding som smälter i munnen? Här får bryléen smak av stött kardemumma och vaniljstång. Och sällskap av en frisk fruktsallad med apelsin, blodgrape och kiwi.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150 °C.
  2. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Koka på medelvärme tills det fått en gyllenbrun färg. Ta från värmen och häll i ugnssäkra portions formar (à ca 1/2 dl).
  3. Brylé: Snitta och skrapa ut fröna ur vaniljstången. Koka upp frön och kardemumma tillsammans med mjölk. Vispa ägg och socker i en bunke. Vispa ner den varma mjölken. Häll smeten i formarna och grädda i vattenbad i mitten av ugnen ca 45 minuter.
  4. Låt bryléerna svalna och förvara kallt fram till servering.
  5. Fruktsallad: Skala citrusfrukterna med kniv och skär ut hinnfria filéer.
  6. Skala kiwin och skär i bitar, blanda med citrusfrukten. Stjälp upp bryléerna på fat och servera med frukten.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med havre-, ris- eller sojabaserad mjölkersättning.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 dl vatten
Brylé
  • 5 dl mellanmjölk (1,5 %)
  • 1/2 vaniljstång
  • 2 krm stött kardemumma
  • 4 ägg
  • 1/2 dl socker
Fruktsallad
  • 2 apelsiner
  • 1 blodgrape
  • 2 kiwi
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?