Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Midvintertårta

Supergod midvintertårta som är ett perfekt avslut på en fin middag. Botten med apelsinsmak toppas av en mumsig vaniljglassröra med cream cheese, pistagenötter, choklad och vanilj. Dekorera med hallon, nötter, citronmeliss och vit choklad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10 bitar).
  3. Riv mandelmassan, vispa ner äggen ett i sänder, rör ner apelsinskalet och häll smeten i formen.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kakan svalna och ta den ur formen. Diska formen och klä den med plastfilm. Lägg tillbaka kakan i formen.
  5. Låt glassen tina lite. Hacka pistaschnötterna och chokladen. Vispa glassen mjuk tillsammans med urskrapad vaniljstång och cream cheese, vänd ner nötter och choklad.
  6. Häll smeten över tårtbotten, täck med plastfilm och ställ i frysen.
  7. Ta ut tårtan ca 30 minuter innan servering.
  8. Garnering: Garnera med hallon, grovhackade pistaschnötter, hyvlad vit choklad och citronmeliss.

För alla

Tårtan är fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri glass. Vit choklad innehåller laktos, men en viss mängd kan tålas. Använd laktosfri cream cheese.

 

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 400 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 1 l vaniljglass
  • 1 1/2 dl pistagenötter
  • 200 g vit choklad
  • 1 vaniljstång
  • 200 g cream cheese (23 %)
Garnering på tårtan
  • ca 2 askar färska hallon
  • ca 1 dl pistagenötter
  • vit choklad
  • 1 kruka citronmeliss
Lägg till i inköpslistan