Midvintertårta

77
3
Midvintertårta

Supergod midvintertårta som är ett perfekt avslut på en fin middag. Botten med apelsinsmak toppas av en mumsig vaniljglassröra med cream cheese, pistagenötter, choklad och vanilj. Dekorera med hallon, nötter, citronmeliss och vit choklad.

Midvintertårta

Ingredienser

10 bitar
400 g mandelmassa
3 ägg
rivet skal av 1 apelsin
1 l vaniljglass
1 1/2 dl pistagenötter
200 g vit choklad
1 vaniljstång
200 g cream cheese (23 %)

Garnering på tårtan

ca 1 - 2 askar färska hallon
ca 1 dl pistagenötter
vit choklad
1 kruka citronmeliss

För alla

Tårtan är fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri glass. Vit choklad innehåller laktos, men en viss mängd kan tålas. Använd laktosfri cream cheese.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

77

Kommentarer

Sandra

2022-03-30

En riktig favorit! Den blir allra godast om man låter den tina ett slag. Då kommer smakerna fram ordentligt.

Helena

2021-04-11

Usch! Blev inte alls gott. Tyvärr!

Sandra

2021-01-02

Hur länge håller den i frysen? /Sandra

Redaktionen ICAse

2021-01-13

Hej Sandra! Ursäkta sent svar. Om du täcker den ordentligt med frystålig plast så bör den hålla i minst 1 vecka i frysen. Hoppas att du gillar tårtan! Hälsningar Elina