Vaniljkräm

En äkta vaniljkräm gjord på vaniljstång är det som tar dina bakverk från helt okej till total magi! Tårtor, bakelser, bullar, kakor eller paj – bara fantasin sätter gränserna! Främsta skälet till att göra sin egen vaniljkräm är att den blir så mycket godare än att köpa färdig.

Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringrvädet är beräknat på 1 dl.
Energi696 KJ / 167 kCal
Fett7 g
Salt0.1 g
Kolhydrater22 g
Protein4 g
Kommentarer
Hur många tårtor är den till på ett ungefär?
Linda
2025-05-07Hej Linda! Det är lite knepigt att svara på beroende på hur stora bottnar du har och hur många lager du vill ha med vaniljkräm. Men om du brer ut kräm på en botten som är ca 26 cm så räcker det till 3 lager. Sen får du bestämma hur många lager kräm du vill ha på varje tårta då. :) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-05-08Säkert fantastiskt god vaniljkräm men korkat att rekommendera att man kyler i kylskåp- då höjer du temp i kylen vilket är negativt för att kylvaror+ er lkostnadrn höjs
Ann-sofie
2025-04-06Jag följer aldrig recept till punkt och pricka.. jättebra grund men gå på känsla, jag låter tex denna koka längre så den blir tjock. Då blir det en kräm och inte sås som många nedan kommenterat. Lycka till!
Karin
2024-06-01