Vaniljkräm

En äkta vaniljkräm gjord på vaniljstång är det som tar dina bakverk från helt okej till total magi! Tårtor, bakelser, bullar, kakor eller paj – bara fantasin sätter gränserna! Främsta skälet till att göra sin egen vaniljkräm är att den blir så mycket godare än att köpa färdig.

Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringrvädet är beräknat på 1 dl.
Energi696 KJ / 167 kCal
Fett7 g
Salt0.1 g
Kolhydrater22 g
Protein4 g
Kommentarer
13 stHur många tårtor är den till på ett ungefär?
Linda
Hej Linda! Det är lite knepigt att svara på beroende på hur stora bottnar du har och hur många lager du vill ha med vaniljkräm. Men om du brer ut kräm på en botten som är ca 26 cm så räcker det till 3 lager. Sen får du bestämma hur många lager kräm du vill ha på varje tårta då. :) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Säkert fantastiskt god vaniljkräm men korkat att rekommendera att man kyler i kylskåp- då höjer du temp i kylen vilket är negativt för att kylvaror+ er lkostnadrn höjs
Ann-sofie
Jag följer aldrig recept till punkt och pricka.. jättebra grund men gå på känsla, jag låter tex denna koka längre så den blir tjock. Då blir det en kräm och inte sås som många nedan kommenterat. Lycka till!
Karin
Samma hände med mig som många andra här läser jag, blev också lite för lös. Men oj va god den var!!
Louise
Hej Louise! Kockarna har nu justerat lite i texten så att krämen ska värmas till den blir 80 grader så att den tjocknar ordentligt. Hoppas du gärna testar receptet igen. Hälsningar Harriet
ICA-köket
Väldigt god vaniljkräm
Mikael
Går det bra att göra krämen i förväg och förvara i kylskåp ett par dagar?
Louise
Hej Louise! Det går bra att göra krämen i 1-2 dagar i förväg men var noga med att titta, lukta och smaka på krämen innan du använder den. Hälsningar Elina
ICA-köket
Bästa vaniljkrämen! Har gjort den flera gånger! Jag tycker dock inte den är god med så där mycket socker. Använder mindre; dvs 1/2-1 dl socker.
Natalie
Det blev snarare sås än kräm, trots att jag följde stegen till punkt och pricka. Lät det aldrig koka upp. Hällde direkt över i en kall bunke osv.
Mats
Gott och enkelt att göra men det blev mer som vaniljsås än kräm. Jag vet inte om det blir tjockare om man lägger till mer majsstärkelse.
Anahid
Hej Anahid! Om du följde receptet till punkt och pricka så tror vi att du värmde upp den lite för kort tid efter att du hade blandat mjölken med strösocker, äggulor och majsstärkelse . Det är viktigt att krämen verkligen börjar tjockna innan du tar av kastrullen från plattan. Hoppas att du vill testa receptet igen! Hälsningar Elina
ICA-köket
Så bra recept och enkelt att göra!
Anna