Vaniljhjärtan i långpanna

Älskar du också smaken av ett vaniljhjärta? Baka vaniljhjärtan i långpanna, perfekt när du vill bjuda ett helt gäng på den söta vaniljbakelsen till efterrätt. På en botten av mördeg breder du ett lager vaniljkräm som du toppar med smuldeg. En förenklad variant av vaniljhjärtan helt enkelt!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Ingredienser
ca 24 bitar
Vaniljkräm
1 vaniljstång eller vaniljpulver (1 vaniljstång motsvarar 1 tsk vaniljpulver)
8 äggulor
1 l mjölk (3%)
2 1/2 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
Mördeg
500 g kallt smör
1 l vetemjöl (ca 600 g)
3 dl rå- eller strösocker
1 msk bakpulver
3/4 tsk salt
1 dl mandelspån
Vid servering
florsocker
2 dl färska hallon
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1617 KJ / 387 kCal
Fett22 g
Salt0.63 g
Kolhydrater43 g
Protein5 g
Kommentarer
Går det att byta ut hemmagjorda vaniljkräm till en färdig? :)
Alicia
2025-06-24Hej Alicia! Det går bra om du använder dig av Marsán och kokar den som kräm. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-06-25Undrar också om det går att förbereda något dagen innan. Kan man göra allt utan garnering, plasta in och ha stående i rumstemperatur tills det är dags att äta en eller två dagar senare?
Conny
2024-12-16Hej Conny! Om jag skulle göra den i förväg skulle jag förvara den i kylskåpet eftersom den innehåller vaniljkräm. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-12-20Jag tänkte använda vaniljvisp, hur mycket ska man då ta till en sats? Går det bra att göra kakan dagen innan?
Ann-charlott
2024-05-11