Vaniljhjärtan i långpanna

Betyg 4.6 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 16 kommentarer
Vaniljhjärtan i långpanna

Älskar du också smaken av ett vaniljhjärta? Baka vaniljhjärtan i långpanna, perfekt när du vill bjuda ett helt gäng på den söta vaniljbakelsen till efterrätt. På en botten av mördeg breder du ett lager vaniljkräm som du toppar med smuldeg. En förenklad variant av vaniljhjärtan helt enkelt!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Vaniljhjärtan i långpanna

Ingredienser

ca 24 bitar

Vaniljkräm

1 vaniljstång eller vaniljpulver (1 vaniljstång motsvarar 1 tsk vaniljpulver)
8 äggulor
1 l mjölk (3%)
2 1/2 dl strösocker
1 dl majsstärkelse

Mördeg

500 g kallt smör
1 l vetemjöl (ca 600 g)
3 dl rå- eller strösocker
1 msk bakpulver
3/4 tsk salt
1 dl mandelspån

Vid servering

florsocker
2 dl färska hallon

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

16 st
  • Går det att byta ut hemmagjorda vaniljkräm till en färdig? :)

    Alicia

    Hej Alicia! Det går bra om du använder dig av Marsán och kokar den som kräm. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Undrar också om det går att förbereda något dagen innan. Kan man göra allt utan garnering, plasta in och ha stående i rumstemperatur tills det är dags att äta en eller två dagar senare?

    Conny

    Hej Conny! Om jag skulle göra den i förväg skulle jag förvara den i kylskåpet eftersom den innehåller vaniljkräm. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Jag tänkte använda vaniljvisp, hur mycket ska man då ta till en sats? Går det bra att göra kakan dagen innan?

    Ann-charlott

  • Går det att frysa in dessa underbara kakor?

    Carina

    Hej Carina! Jag tror att det blir lite svårt eftersom vaniljkrämen är känslig för att frysa. Den kan bli grynig och skära sig när den tinar sen. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Fantastiskt när och saftig kaka med ljuvlig vaniljsmak. Jag gjorde kakan med enbart elvisp men såg till att smöret blev ordentligt mosat i degen för att undvika klumpar. Det blev en rejäl laddning deg. Jag använde mig av färdig vaniljkräm (marsán) och det gick också utmärkt. Istället för mandelflagor så grovhackade jag mandel att lägga uppe på, och det blev gott med lite mer crunch på kakan. Kan varmt rekommendera detta recept

    Emma

  • Går den att göra utan matberedare?

    Anna

  • Kan man använda sig av färdig vaniljcrème, tex marsian?

    Maja

  • Kan den frysas?

    Lolita

  • Jättebra recept! Ett tips är att göra vaniljcrèmen i god tid före resten av receptet så den hinner svalna ordentligt. Tycker det var lagom med 500g smör i degen.

    Angelica

  • Bra recept!

    Andrea

Näringsvärde per bit

Energi1617 KJ / 387 kCal
Fett22 g
Salt0.63 g
Kolhydrater43 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Raw hallonsylt med chiafrön
    Betyg 3.6 av 5.48 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Vegansk milkshake med hallon
    Betyg 3.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Blondies med hallon
    Betyg 4.5 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hallon- och jordgubbsglass
    Betyg 4.4 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad