Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Vaniljhjärtan

Recept på fantastiska hjärtan med vaniljfyllning. Kakorna gör du av mjöl, potatismjöl, socker och smör. Den oemotståndliga fyllningen gör du av ägg, socker, potatismjöl, mjölk och vaniljsocker. Vaniljhjärtan är perfekt till alla hjärtans dag!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smörj hjärtformar av metall väl.
  2. Blanda samman vetemjöl, potatismjöl, socker och matfett till en smidig deg. Använd gärnamatberedare.
  3. Svep in degen i plastfilm och låt den vila svalt i ca 45 minuter i kylen.
  4. Fyllning: Blanda ägg, socker, potatismjöl och mjölk i en kastrull. Låt sjuda under vispning på svag värme tills krämen tjocknar.
  5. Låt kallna och smaksätt därefter med vanilj.
  6. Sätt ugnen på 200°C. Kavla ut degen till en ganska tjock platta. Klä de smorda formarna med cirka hälften av degen.
  7. Lägg en klick kräm i varje form. Täck dem med ett lock av deg, kläm till degen väl runt kanterna.
  8. Grädda kakorna på galler i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
  9. Stjälp försiktigt upp kakorna på ett plant underlag medan de ännu är varma. Sikta över lite florsocker strax före servering.

För alla

Vaniljhjärtan innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 16 st
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 3/4 dl socker
  • 200 g rumsvarmt smör eller margarin
Fyllning
  • 1 ägg
  • 1 msk socker
  • 3/4 msk potatismjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk vaniljsocker
Garnering
  • florsocker
Lägg till i inköpslistan