Hasselnötsformar med vaniljkräm

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Hasselnötsformar med vaniljkräm

Hasselnötsformar med len vaniljkräm är en dessert i lagom format som garneras med frukt, exempelvis physalis eller kiwi. Krämen görs enkelt av ägg, mjölk, potatismjöl, vispad grädde och vaniljsocker som fyller kakbottnarna med en ljuvlig sötma.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004

Hasselnötsformar med vaniljkräm

Ingredienser

12 st
1/2 dl  hasselnötter
2 dl  vetemjöl
75 g  smör eller margarin

Kräm

1   ägg
2 dl  mjölk
1 msk  potatismjöl
1/2 dl  vispgrädde
1 - 1 1/2 msk  strö sötningsmedel
1 tsk  vaniljsocker

Garnering

frukt t ex physalis, kiwi, carambol

För alla

Gör mjölkfri: baka formarna med mjölkfritt margarin och uteslut vaniljkrämen enligt receptet. Fyll formarna med en vispad, havrebaserad vaniljsås
från Oatly eller Beneviva.
Gör äggfri: uteslut vaniljkrämen och bjud i stället med äggfri glass eller sorbet. Innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi540 KJ / 130 kCal
Fett9 g

Testa liknande recept

Poms hasselnötskräm
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Dubbelt så goda
Betyg 3.3 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Engelsk fruktkaka från Hildasholm
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nöt- och kokostoppar
Betyg 3.5 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fruktsallad i glas med vit choklad
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Drömtårta med hjortronsylt
Betyg 2.7 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga