Hasselnötsformar med vaniljkräm
Hasselnötsformar med len vaniljkräm är en dessert i lagom format som garneras med frukt, exempelvis physalis eller kiwi. Krämen görs enkelt av ägg, mjölk, potatismjöl, vispad grädde och vaniljsocker som fyller kakbottnarna med en ljuvlig sötma.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004
Ingredienser
12 st
1/2 dl hasselnötter
2 dl vetemjöl
75 g smör eller margarin
Kräm
1 ägg
2 dl mjölk
1 msk potatismjöl
1/2 dl vispgrädde
1 - 1 1/2 msk strö sötningsmedel
1 tsk vaniljsocker
Garnering
frukt t ex physalis, kiwi, carambol
För alla
Gör mjölkproteinfri: baka formarna med mjölkfritt margarin och uteslut vaniljkrämen enligt receptet. Fyll formarna med en vispad, havrebaserad vaniljsås
Gör äggfri: uteslut vaniljkrämen och bjud i stället med äggfri glass eller sorbet. Innehåller gluten.
från Oatly eller Beneviva.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi540 KJ / 130 kCal
Fett9 g
Kommentarer