Hasselnötsformar med vaniljkräm

0
0
Hasselnötsformar med vaniljkräm

Hasselnötsformar med len vaniljkräm är en dessert i lagom format som garneras med frukt, exempelvis physalis eller kiwi. Krämen görs enkelt av ägg, mjölk, potatismjöl, vispad grädde och vaniljsocker som fyller kakbottnarna med en ljuvlig sötma.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004

Hasselnötsformar med vaniljkräm

Ingredienser

12 st
1/2 dl hasselnötter
2 dl vetemjöl
75 g smör eller margarin

Kräm

1 ägg
2 dl mjölk
1 msk potatismjöl
1/2 dl vispgrädde
1 - 1 1/2 msk strö sötningsmedel
1 tsk vaniljsocker

Garnering

frukt t ex physalis, kiwi, carambol

För alla

Gör mjölkfri: baka formarna med mjölkfritt margarin och uteslut vaniljkrämen enligt receptet. Fyll formarna med en vispad, havrebaserad vaniljsås
från Oatly eller Beneviva.
Gör äggfri: uteslut vaniljkrämen och bjud i stället med äggfri glass eller sorbet. Innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 540 KJ / 130 kCal
Fett 9 g
Läs mer om näringsvärden