Hasselnötsformar med vaniljkräm | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Hasselnötsformar med vaniljkräm

Hasselnötsformar med len vaniljkräm är en dessert i lagom format som garneras med frukt, exempelvis physalis eller kiwi. Krämen görs enkelt av ägg, mjölk, potatismjöl, vispad grädde och vaniljsocker som fyller kakbottnarna med en ljuvlig sötma.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rosta nötterna i en torr, het stekpanna tills skalen börjar spricka. Lägg nötterna på en ren handduk och gnugga bort skalen. Mal nötterna i mandelkvarn eller mixa i en liten mixer.
  3. Hacka samman nötter, mjöl och matfett, gärna i en matberedare.Tryck ut degen i små aluminiumfolieformar ställda på en plåt.
  4. Grädda formarna mitt i ugnen 10-12 minuter.
  5. Låt formarna kallna innan de lossas.
  6. Kräm: Blanda ägg, mjölk och potatismjöl. Låt koka upp under omrörning. Låt krämen kallna.
  7. Vispa grädden till ett fast skum och vänd ner i krämen. Smaksätt med sötningsmedel och vaniljsocker.
  8. Fördela krämen i formarna, garnera med frukt.

För alla

Gör mjölkfri: baka formarna med mjölkfritt margarin och uteslut vaniljkrämen enligt receptet. Fyll formarna med en vispad, havrebaserad vaniljsås
från Oatly eller Beneviva.
Gör äggfri: uteslut vaniljkrämen och bjud i stället med äggfri glass eller sorbet. Innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 1/2 dl hasselnötter
  • 2 dl vetemjöl
  • 75 g smör eller margarin
Kräm
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk potatismjöl
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 msk strö sötningsmedel
  • 1 tsk vaniljsocker
Garnering
  • frukt t ex physalis, kiwi, carambol
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 540 kJ / 130 kCal
Fett: 9 g
Läs mer om näringsvärden