Fruktsallad med vaniljglasskvarg | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fruktsallad med vaniljglasskvarg

Fruktsallad med vaniljglasskvarg är en mycket god och uppskattad dessert. Du rör lätt ihop en krämig vaniljröra av vaniljglass och kvarg. Den är obeskrivligt god.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär frukten i små bitar och fördela på ett fat som en "tårta".
  2. Rör vaniljglass och vaniljkvarg till en smet. Ställ i frysen en stund. Servera fruktsalladen med vaniljröran.

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: byt glassen och vaniljkvarg mot enbart mjölkfri glass.
Gör äggfri: byt glassen mot äggfritt glassalternativ.

Tips

Förutom äpple, päron och banan (som räcker gott) kan man lyxa till det med kiwi, ananas, melon eller jordgubbar, allt efter säsong.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 äpple
  • 1 päron
  • 1 banan
  • 1 paket vaniljglass (à 1/2 l)
  • 1 burk vaniljkvarg (à 250 g)
Lägg till i inköpslistan