Glassandwich med jordnötter
En hemgjord glassandwich är perfekt att ha på fikalut i frysen! Ta genvägen via färdig vaniljglass som du smaksätter med jordnötssmör och kanderade jordnötter. Lägg mellan två lager tunn chokladkaka, frys och skär i bitar. Det kan vara det godaste du har ätit.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014
Ingredienser
20 portioner
Glass
1 dl strösocker
2 dl salta jordnötter
1 l vaniljglass
2 dl jordnötssmör
2 ägg
200 g smält smör
2 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
1 tsk salt
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per sandwich.
Energi1357 KJ / 326 kCal
Fett21 g
Salt0.7 g
Kolhydrater27 g
Protein7 g
Kommentarer
Tryckfelsnisse har varit framme i tidningen, där saknas sockrets kakan. Den blev en mindre god :(
Ulrika
2020-06-15Å nej, vi ber verkligen om ursäkt. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-06-16Bör man använda sockrat eller osockrat jordnötssmör i detta recept?
Linnéa
2020-04-23Hej Linnéa! Vi har använt "vanligt" jordnötssmör (med socker), men det går självklart lika bra att använda osötat jordnötssmör. Då blir de bara lite mindre söta så klart men fortfarande väldigt goda! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-04-23