Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Glassandwich med jordnötter

En hemgjord glassandwich är perfekt att ha på fikalut i frysen! Ta genvägen via färdig vaniljglass som du smaksätter med jordnötssmör och kanderade jordnötter. Lägg mellan två lager tunn chokladkaka, frys och skär i bitar. Det kan vara det godaste du har ätit.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med glassen. Smält sockret i en stekpanna tills det är gyllene. Tillsätt jordnötterna och blanda ordentligt. Häll upp på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt svalna.
  2. Hacka nötterna grovt, blanda med vaniljglass och jordnötssmör, gärna med elvisp. Frys 2 timmar.
  3. Sätt ugnen på 250°C.
  4. Rör ner äggen i det smälta smöret. Tillsätt övriga ingredienser, rör till en jämn smet. 
  5. Bred ut smeten tunt på en baklplåtsppapersklädd plåt. Grädda 5 minuter i mitten av ugnen.
  6. Låt svalna under en plåt (så inte kakan torkar). 
  7. Dela kakan på mitten. Bred ut glassen på ena delen, lägg den andra delen ovanpå, tryck försiktigt. Frys minst 8 timmar.
  8. Skär glasskakan i 20 bitar (för 20 portioner).

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och glass.
Gör mjölkfri: välj mjölkfritt matfett och mjölkfri glass.
Näringsvärdet är beräknat per sandwich.

Ingredienser

Portioner: 20
  • 2 ägg
  • 200 g smält smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
Glass
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl salta jordnötter
  • 1 l vaniljglass
  • 2 dl jordnötssmör
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1357 kJ / 326 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer