Valerios Cassataglass | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Valerios Cassataglass

En luxuös dessert med vaniljglass, chokladglass, pistageglass, Amaretto, konjak och cocktailbär. Serveras med en fyllig chokladsås och garneras med bär.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär vaniljglassen i cm tjocka skivor och klä en stor form, ca 26 cm i diameter (för 10 port, spara lite till bottnen).
  2. Varva lite av cocktailbären och suckaten med chokladglass.
  3. Lägg på ett lager tårtbotten dränkt i Amaretto och lite sockerlag.
  4. Fortsätt sedan med ett lager pistageglass och pinjenötter och tårtbotten med konjak. Avsluta med ett lager vaniljglass. Täck med plastfilm och frys ner.
  5. Till servering: koka upp choklad med grädde, låt svalna. Häll ljummet vatten på formen så att glassen lossnar.
  6. Lägg upp glassen på ett serveringsfat, häll över chokladen och låt stelna. Skär ca 3 cm tjocka skivor, dela den sedan diagonalt. Garnera med bär och suckat.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 l vaniljglass
  • 1/2 l chokladglass
  • 1 burk cocktailbär (à 113 g)
  • 1 påse suckat (à 50 g)
  • 2 tunna tårtbottnar (färdigköpta)
  • 1 1/2 msk Amaretto (likör)
  • 1/2 l pistageglass
  • 100 g pinjenötter
  • 1 1/2 msk konjak
Svalnad sockerlag
  • 2 dl vatten
  • 2 dl socker
Till servering
  • 100 g blockchoklad
  • 1/2 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan