UNDER 15 MIN | Enkel

Vaniljglass i äppelmust med mandelbiskvier

Gillar du nyponsoppa med mandelbiskiver, så kommer du mest troligt att älska den här fruktiga tolkningen. Häll äppelmust, helst mousserande, över vaniljglass och bjud med mandelbiskvier. Friskt, piggt och lite roligt. Perfekt som efterrätt när tiden är knapp!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Forma glassen till 4 stora kulor och lägg i 4 coupeglas eller skålar (för 4 port).
  2. Häll musten i glasen och toppa med biskvierna. Servera genast.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass. Uteslut mandelbiskvierna.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri glass, ex. havre- eller sojabaserad, alternativt sorbet. Uteslut mandelbiskvierna.
Gör äggfri: välj äggfri glass. Kontrollera innehållet i mandelbiskvierna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 l god vaniljglass
  • 4 dl äppelmust (gärna mousserande)
  • 2 dl mandelbiskvier

Näringsvärde
Per portion

Energi 1130 kJ / 268 kCal