Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Vaniljglass i äppelmust med mandelbiskvier

Gillar du nyponsoppa med mandelbiskiver, så kommer du mest troligt att älska den här fruktiga tolkningen. Häll äppelmust, helst mousserande, över vaniljglass och bjud med mandelbiskvier. Friskt, piggt och lite roligt. Perfekt som efterrätt när tiden är knapp!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Forma glassen till 4 stora kulor och lägg i 4 coupeglas eller skålar (för 4 port).
  2. Häll musten i glasen och toppa med biskvierna. Servera genast.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass. Uteslut mandelbiskvierna.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri glass, ex. havre- eller sojabaserad, alternativt sorbet. Uteslut mandelbiskvierna.
Gör äggfri: välj äggfri glass. Kontrollera innehållet i mandelbiskvierna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 l god vaniljglass
  • 4 dl äppelmust (gärna mousserande)
  • 2 dl mandelbiskvier
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1130 kJ / 268 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer