Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vaniljfromage med blandade druvor

Gör en annorlunda och utsökt efterrätt med inspiration från Frankrike. Vaniljfromage liknar en ost med vaniljsmak och du gör den av gelatinblad, yoghurt med vanilj och grädde. Servera fromagen med druvor smaksatta av portvin.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Ta upp och smält gelatinbladen i en kastrull eller i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W), 10-20 sek. Häll gelatinet i en fin stråle ner i yoghurten under omrörning.
  2. Vispa grädden till ett fast skum. Vänd ner grädden i yoghurten. Häll upp smeten i vattensköljda portionsformar. Ställ kallt ca 2 timmar. Skölj, halvera och kärna ur druvorna. Häll över portvinet och låt stå ca 1 timme. Fördela druvorna på assietter och stjälp upp fromagen vid sidan om. Servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 gelatinblad
  • 2 burkar delikatessyoghurt med vanilj (à 175 g)
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g röda druvor
  • 100 g gröna druvor
  • 100 g blå druvor
  • 1/2 dl vitt portvin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1220 kJ / 290 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden