Vaniljfärskost med kyld morotssoppa

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Vaniljfärskost med kyld morotssoppa

En spännande variant av den franska desserten Fontainebleu, där vispad grädde blandas med färskost. Här bjuds vaniljfärskosten med en apelsinfräsch kall morotssoppa. Gott som dessert med sötsega mandelbiskvier till!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Vaniljfärskost med kyld morotssoppa

Ingredienser

6 portioner

Vaniljfärskost

1/2   vaniljstång
2 dl  vispgrädde
1 tsk  socker
250 g  kvarg (10 %)

Morotssoppa

3 dl  morotsjuice
färskpressad juice av 1   apelsin
1 msk  vit sirap eller flytande honung
2 krm  malen kanel

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi962 KJ / 230 kCal
Fett18 g
Salt0.1 g
Kolhydrater11 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Vaniljkokta plommon med myntagrädde
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammkotletter med vitlökskräm och lökpotatis
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gazpacho med kräftbaguette
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Oströra
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hemlagad färskost med mynta
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skaldjurs- och potatisgalette
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga