Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vaniljfärskost med kyld morotssoppa

En spännande variant av den franska desserten Fontainebleu, där vispad grädde blandas med färskost. Här bjuds vaniljfärskosten med en apelsinfräsch kall morotssoppa. Gott som dessert med sötsega mandelbiskvier till!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vaniljfärskost: Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
  2. Vispa vaniljfrön, grädde och socker fluffigt. Vänd försiktigt ner kvargen. 
  3. Lägg en kökshandduk i ett durkslag. Häll i gräddkvargen och ställ durkslaget i en skål. Lägg på en tyngd och låt rinna av i kylen över natten. 
  4. Morotssoppa: Blanda morotsjuice, apelsinjuice, sirap eller flytande honung och hälften av kanelen.
  5. Vid servering: Lägg upp färskosten i 6 djupa små skålar (för 6 portioner). Häll morotssoppan runt. Pudra över resten av kanelen. Servera gärna med mandelbiskvier.

 

Ingredienser

Portioner: 6
Vaniljfärskost
  • 1/2 vaniljstång
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk socker
  • 250 g kvarg (10 %)
Morotssoppa
  • 3 dl morotsjuice
  • färskpressad juice av 1 apelsin
  • 1 msk vit sirap eller flytande honung
  • 2 krm malen kanel
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 962 kJ / 230 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept