Vaniljfärskost med kyld morotssoppa

4
0
Vaniljfärskost med kyld morotssoppa

En spännande variant av den franska desserten Fontainebleu, där vispad grädde blandas med färskost. Här bjuds vaniljfärskosten med en apelsinfräsch kall morotssoppa. Gott som dessert med sötsega mandelbiskvier till!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Vaniljfärskost med kyld morotssoppa

Ingredienser

6 portioner

Vaniljfärskost

1/2 vaniljstång
2 dl vispgrädde
1 tsk socker
250 g kvarg (10 %)

Morotssoppa

3 dl morotsjuice
färskpressad juice av 1 apelsin
1 msk vit sirap eller flytande honung
2 krm malen kanel

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 962 KJ / 230 kCal
Fett 18 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 11 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden