Tigermousse

Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
2
Tigermousse

Det här receptet på tigermousse är en lättlagad och ljuvlig efterrätt som älskas av både vuxna och barn. Du varvar chokladmousse, som du gör på vispgrädde, mörk choklad och äggula, med kvarg och toppar med chokladflisor. Svindlande gott!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1999

Tigermousse

Ingredienser

4 portioner
100 g  mörk choklad
2 dl  vispgrädde
2   äggulor
ev 1 msk  konjak
1 dl  kvarg gourmet

Garnering

flisad choklad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

En perfekt avslutning, kanongott och lätt att förbereda (engångsmuggar blev riktigt fint)! Jag valde att ta hälften vit choklad, så det blev ännu randigare...Pricken över i:et var Xanté päronkonjak, går utmärkt att servera till! Ett par hallon och lite citronmeliss åkte med också.

Lena

2007-04-25

Superlätt att tillaga, enkla ingredienser och massor av beröm från gäster, gamla som unga.

Lena

2005-10-29

Testa liknande recept

Chokladmousse av vit choklad
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Paprikaägg
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hallon & choklad-lakritsmousse
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt skinkschnitzel med champinjon och lökfocaccia
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Små laxägg
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marinerade päron
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga