Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Tigermousse

Det här receptet på tigermousse är en lättlagad och ljuvlig efterrätt som älskas av både vuxna och barn. Du varvar chokladmousse, som du gör på vispgrädde, mörk choklad och äggula, med kvarg och toppar med chokladflisor. Svindlande gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugnen.
  2. Vispa grädden, men inte för hårt. Rör ner en äggula i taget i chokladen. Rör även ner grädden lite i taget. Smaksätt ev med konjak.
  3. Varva mousse och kvarg gourmet i fyra glas (för 4 port). Stick i moussen med en sked så att det blandas till ett mönster. Garnera med chokladflisor.
  4. Låt gärna moussen stå någon timme i kylen till serveringen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • ev 1 msk konjak
  • 1 dl kvarg gourmet
Garnering
  • flisad choklad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?