Fruktig gräddtårta med kokos
Sockerfri variant av en klassisk gräddtårta med sötströ i stället för socker. Kokos, exotiska frukter som mango, physalis och sharon möter upp vaniljgrädde och hallon.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012
Ingredienser
Fyllning
Garnering
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria alternativ av smör, grädde och färskost/kvarg.
Gör mjölkproteinfri: ersätt smör med mjölkfritt matfett. Byt grädde mot vispbar soja- eller havrebaserad gräddersättning. Använd mjölkfritt, naturellt färskostalternativ.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Kommentarer