Fruktig gräddtårta med kokos

20
0
Fruktig gräddtårta med kokos

Sockerfri variant av en klassisk gräddtårta med sötströ i stället för socker. Kokos, exotiska frukter som mango, physalis och sharon möter upp vaniljgrädde och hallon.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012

Fruktig gräddtårta med kokos

Ingredienser

10 bitar
3 ägg
3 msk vatten
1 1/2 dl sötströ strö
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
smör till formen
mjöl till formen

Fyllning

1 paket frysta hallon (à 250 g)
6 msk sötströ strö
finrivet skal av 1 lime
2 msk färskpressad limejuice
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
250 g kvarg (1 %)

Garnering

2 dl riven kokos
250 g frukt och bär, t ex mango, passionsfrukt, sharonfrukt, physalis, hallon
citronmeliss

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria alternativ av smör, grädde och färskost/kvarg.
Gör mjölkproteinfri: ersätt smör med mjölkfritt matfett. Byt grädde mot vispbar soja- eller havrebaserad gräddersättning. Använd mjölkfritt, naturellt färskostalternativ.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Tips

Kladdfritt tårtfat: Klipp ut två halvcirklar av bakplåtspapper. Lägg dem på tårtfatet så att de täcker fatet och lite till. Gör i ordning tårtan. Dra försiktigt bort pappers bitarna när tårtan är helt färdig.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer