Fruktig gräddtårta med kokos
Sockerfri variant av en klassisk gräddtårta med sötströ i stället för socker. Kokos, exotiska frukter som mango, physalis och sharon möter upp vaniljgrädde och hallon.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012
Ingredienser
10 bitar
3 ägg
3 msk vatten
1 1/2 dl sötströ strö
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
smör till formen
mjöl till formen
Fyllning
1 paket frysta hallon (à 250 g)
6 msk sötströ strö
finrivet skal av 1 lime
2 msk färskpressad limejuice
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
250 g kvarg (1 %)
Garnering
2 dl riven kokos
250 g frukt och bär, t ex mango, passionsfrukt, sharonfrukt, physalis, hallon
citronmeliss
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer