Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Vaniljbulgur med bär

En rolig och annorlunda efterrätt med himmelskt god smak. Servera vaniljbulgur med bär som dessert efter en god middag och njut av de mjuka, lena och syrliga smakerna.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda kokt kall bulgur med matyoghurt och vaniljkvarg.
  2. Servera med frysta, tinade bär.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 dl kokt kall bulgur
  • 1/2 dl matyoghurt (10%)
  • 1/2 dl vaniljkvarg
  • frysta, tinade bär, t ex blåbär eller hallon
Lägg till i inköpslistan