Kalla bärglas med vaniljsmak

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Kalla bärglas med vaniljsmak

En härligt svalkande efterrätt är denna med saftiga bär tillsammans med kvarg och delikatessyoghurt med vaniljsmak. Bären, som tillför det syrliga, får en bra kamrat i den söta yoghurten som ställs kallt innan servering.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004

Kalla bärglas med vaniljsmak

Ingredienser

4 portioner
bär t ex hallon, blåbär eller jordgubbar
150 g  delikatessyoghurt med vaniljsmak
150 g  kvarg
råsocker eller brun farin

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölk-fritt yoghurtalternativ, smaksätt med vaniljsocker. Uteslut kvarg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Jättegod och vacker efterrätt. Jag tog vanilkesella och creime fraiche och det gick lika bra.

Inger

2005-11-19

Testa liknande recept

Bästa på-landet-tårta
Betyg 3.4 av 5.
57 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad munk med hallon och blåbär
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bärsallad med syrlig sås
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rosa dröm
Betyg 2.4 av 5.
45 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Snabb bärglass
Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grundrecept sylt
Betyg 3.6 av 5.
77 personer har röstat
Under 30 min att tillaga