Kalla bärglas med vaniljsmak

3
1
Kalla bärglas med vaniljsmak

En härligt svalkande efterrätt är denna med saftiga bär tillsammans med kvarg och delikatessyoghurt med vaniljsmak. Bären, som tillför det syrliga, får en bra kamrat i den söta yoghurten som ställs kallt innan servering.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004

Kalla bärglas med vaniljsmak

Ingredienser

4 portioner
bär t ex hallon, blåbär eller jordgubbar
150 g delikatessyoghurt med vaniljsmak
150 g kvarg
råsocker eller brun farin

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölk-fritt yoghurtalternativ, smaksätt med vaniljsocker. Uteslut kvarg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Inger

2005-11-19

Jättegod och vacker efterrätt. Jag tog vanilkesella och creime fraiche och det gick lika bra.