Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kalla bärglas med vaniljsmak

En härligt svalkande efterrätt är denna med saftiga bär tillsammans med kvarg och delikatessyoghurt med vaniljsmak. Bären, som tillför det syrliga, får en bra kamrat i den söta yoghurten som ställs kallt innan servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa samman lika delar yoghurt och kvarg. Häll detta över bären och ställ det hela kallt att stelna en stund före servering.
  2. Pudra gärna på ett tunt lager råsocker eller brun farin. Det ser då ut lite som en crème brûlée när den fått stå en stund.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölk-fritt yoghurtalternativ, smaksätt med vaniljsocker. Uteslut kvarg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • bär t ex hallon, blåbär eller jordgubbar
  • 150 g delikatessyoghurt med vaniljsmak
  • 150 g kvarg
  • råsocker eller brun farin
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer