Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vallmoflarn

Vallmoflarn är det perfekta tillbehöret på ostbrickan, buffébordet eller till salsan hemma på fredagskvällen! Flarnen går snabbt att tillaga och blir fantastiskt krispiga.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop smör, florsocker, vetemjöl, äggvita och finrivet citronskal.
  2. Bre ut smeten tunt på bakplåtspapper och strö på vallmofrö. Grädda i 150°C tills flarnen är gyllenbruna.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g florsocker (100 g florsocker motsvarar ca 1 3/4 dl)
  • 100 g vetemjöl (100 g vetemjöl motsvarar ca 1 3/4 dl)
  • 100 g äggvita (100 g äggvita motsvarar ca 3-4 ägg beroende på storlek)
  • finrivet skal av 1 citron
  • 50 g vallmofrö
Lägg till i inköpslistan