Challah

64
12
Challah

Challah är ett klassiskt och traditionsbundet judiskt bröd. Brödet är försvinnande gott så att det blir två bröd behövs verkligen. Hemligheten i challa-brödet är att du har ägg i degen. Fläta degen till ett vackert bröd och toppa med vallmofrön eller sesamfrön.

Challah

Ingredienser

2 bröd
25 g färsk jäst
1 msk salt
1/2 dl strösocker
1/2 dl olja
3 ägg
1 äggvita
4 dl vatten
15 dl vetemjöl (15 dl motsvarar ca 900 g)

Pensling

1 äggula
1 msk vatten
1 msk olja
2 msk vallmofrö eller sesamfrö

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bröd på brödets torrvikt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

64

Kommentarer

Johanna

2022-06-14

Hela familjens favoritbröd! Bakat det många gånger.

Gustaf

2022-01-28

Fantastiskt recept! Mkt lättbakat!

Michaela

2021-12-14

Förstår inte. Mitt bröd blev jättekladdigt. Inte ett dugg smidigt som alla skriver. Följde receptet till punkt och pricka. Hade till och med extra mjöl innan jäsning då det såg så löst ut. Hade L ägg. Kan det varit därför?

Näringsvärde per portion

Energi 8830 KJ / 2110 kCal
Fett 50 g
Salt 8 g
Kolhydrater 349 g
Protein 54 g
Läs mer om näringsvärden