Challah

Challah är ett klassiskt och traditionsbundet judiskt bröd. Brödet är försvinnande gott så att det blir två bröd behövs verkligen. Hemligheten i challa-brödet är att du har ägg i degen. Fläta degen till ett vackert bröd och toppa med vallmofrön eller sesamfrön.

Ingredienser
2 bröd
25 g färsk jäst
1 msk salt
1/2 dl strösocker
1/2 dl olja
3 ägg
1 äggvita
4 dl vatten
15 dl vetemjöl (15 dl motsvarar ca 900 g)
Pensling
1 äggula
1 msk vatten
1 msk olja
2 msk vallmofrö eller sesamfrö
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per bröd på brödets torrvikt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi8830 KJ / 2110 kCal
Fett50 g
Salt8 g
Kolhydrater349 g
Protein54 g
Kommentarer
Jag är väldigt dålig på att baka, och detta var busenkelt och så gott!! Fick byta plats lite i ugnen för att båda skulle få lika mycket färg, men annars gick hela processen så smidigt!
Moa
2023-06-15Hela familjen älskar detta brödet! Bakas på fredagen och sen äter vi hela helgen.
Madeleine
2023-04-28Hela familjens favoritbröd! Bakat det många gånger.
Johanna
2022-06-14