Challah

30
8
Challah

Challah är ett klassiskt och traditionsbundet judiskt bröd. Brödet är försvinnande gott så att det blir två bröd behövs verkligen. Hemligheten i challa-brödet är att du har ägg i degen. Fläta degen till ett vackert bröd och toppa med vallmofrön eller sesamfrön.

Skriv ut
Challah

Ingredienser

2 bröd
25 g
färsk jäst
1 msk
salt
1/2 dl
strösocker
1/2 dl
olja
3
ägg
1
äggvita
4 dl
vatten
15 dl
vetemjöl (15 dl motsvarar ca 900 g)

Pensling

1
äggula
1 msk
vatten
1 msk
olja
2 msk
vallmofrö eller sesamfrö

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bröd på brödets torrvikt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Sandra

2021-04-20

Väldigt bra lätt recept att följa. Smart det finns timer i receptet så slipper man fippla med massa appar och dylikt.

Amanda

2021-03-27

Andra gången jag bakade brödet idag. Förra gången gräddade jag i 20 min enligt recept. Idag 10 min i 200 och sedan 14 min i 175. Då har brödet innertemperatur på 88 gaser ungefär. Blir spännande att smaka om det blir nån skillnad! Fantastiskt rolig deg att hantera.

Katarina

2021-02-21

Så enkelt att göra detta brödet och helt fantastisk deg att jobba med. Detta är definitivt det godaste brödet jag bakat. Underbart fin skorpa och torkar inte likt andra bröd. Doftar så ljuvligt att det påminner om ett bageri i grekland, ja jag vet att de inte har challah bröd men det doftar så underbart!

Redaktionen ICAse

2021-02-22

Hej Katarina! Men åh så kul att höra! Det ska jag hälsa till våra matkreatörer som har gjort receptet! ❤ Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 8830 KJ / 2110 kCal
Fett 50 g
Salt 8 g
Kolhydrater 349 g
Protein 54 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept