Challah

53
9
Challah

Challah är ett klassiskt och traditionsbundet judiskt bröd. Brödet är försvinnande gott så att det blir två bröd behövs verkligen. Hemligheten i challa-brödet är att du har ägg i degen. Fläta degen till ett vackert bröd och toppa med vallmofrön eller sesamfrön.

Skriv ut
Challah

Ingredienser

2 bröd
25 g färsk jäst
1 msk salt
1/2 dl strösocker
1/2 dl olja
3 ägg
1 äggvita
4 dl vatten
15 dl vetemjöl (15 dl motsvarar ca 900 g)

Pensling

1 äggula
1 msk vatten
1 msk olja
2 msk vallmofrö eller sesamfrö

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bröd på brödets torrvikt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

53

Kommentarer

Malin

2021-06-05

Otroligt enkelt bröd att baka. Väldigt smidig deg. Fanatiskt gott

Sandra

2021-04-20

Väldigt bra lätt recept att följa. Smart det finns timer i receptet så slipper man fippla med massa appar och dylikt.

Amanda

2021-03-27

Andra gången jag bakade brödet idag. Förra gången gräddade jag i 20 min enligt recept. Idag 10 min i 200 och sedan 14 min i 175. Då har brödet innertemperatur på 88 gaser ungefär. Blir spännande att smaka om det blir nån skillnad! Fantastiskt rolig deg att hantera.

Näringsvärde per portion

Energi 8830 KJ / 2110 kCal
Fett 50 g
Salt 8 g
Kolhydrater 349 g
Protein 54 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept