Challah
Challah är ett klassiskt och traditionsbundet judiskt bröd. Brödet är försvinnande gott så att det blir två bröd behövs verkligen. Hemligheten i challa-brödet är att du har ägg i degen. Fläta degen till ett vackert bröd och toppa med vallmofrön eller sesamfrön.
Ingredienser
2 bröd
25 g färsk jäst
1 msk salt
1/2 dl strösocker
1/2 dl olja
3 ägg
1 äggvita
4 dl vatten
15 dl vetemjöl (15 dl motsvarar ca 900 g)
Pensling
1 äggula
1 msk vatten
1 msk olja
2 msk vallmofrö eller sesamfrö
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi8830 KJ / 2110 kCal
Fett50 g
Salt8 g
Kolhydrater349 g
Protein54 g
Kommentarer
👍
Awiwa
2024-09-01Sååå gott bröd! Blev perfekt 👌
Johanna
2023-12-26Jag är väldigt dålig på att baka, och detta var busenkelt och så gott!! Fick byta plats lite i ugnen för att båda skulle få lika mycket färg, men annars gick hela processen så smidigt!
Moa
2023-06-15