Challah

15
5
Challah

Challah är ett klassiskt och traditionsbundet judiskt bröd. Brödet är försvinnande gott så att det blir två bröd behövs verkligen. Hemligheten i challa-brödet är att du har ägg i degen. Fläta degen till ett vackert bröd och toppa med vallmofrön eller sesamfrön.

Skriv ut
Challah

Ingredienser

2 bröd
25 g
färsk jäst
1 msk
salt
0.5 dl
strösocker
0.5 dl
olja
3
ägg
1
äggvita
4 dl
vatten
15 dl
vetemjöl (15 dl motsvarar ca 900 g)

Pensling

1
äggula
1 msk
vatten
1 msk
olja
2 msk
vallmofrö eller sesamfrö

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bröd på brödets torrvikt.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Louise

1/9/2021

Blev en aning torr - utöver det supergod! Gör den absolut en gång till.

Annette

12/25/2020

Kan man göra frallor istället för längder?

Birgitta

12/22/2020

Har bakat detta bröd i mååånga år - nu bakar mina döttrar det. Vi har haft det till både Påsk och Jul i alla år

Näringsvärde per portion

Energi 8830 KJ / 2110 kCal
Fett 50 g
Salt 8 g
Kolhydrater 349 g
Protein 54 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept