Challah

Betyg 4.5 av 5.
90 personer har röstat
19
Challah

Challah är ett klassiskt och traditionsbundet judiskt bröd. Brödet är försvinnande gott så att det blir två bröd behövs verkligen. Hemligheten i challa-brödet är att du har ägg i degen. Fläta degen till ett vackert bröd och toppa med vallmofrön eller sesamfrön.

Challah

Ingredienser

2 bröd
25 g färsk jäst
1 msk salt
1/2 dl strösocker
1/2 dl olja
3 ägg
1 äggvita
4 dl vatten
15 dl vetemjöl (15 dl motsvarar ca 900 g)

Pensling

1 äggula
1 msk vatten
1 msk olja
2 msk vallmofrö eller sesamfrö

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
90 personer har röstat

Kommentarer

Degen något tungarbetad, den kräver mycket arbete när den ska bakas ut för att bli smidig innan den flätas. Jästiderna kan utökas något. Flätningen behöver instrueras med illustration. Bröden sväller fint vid bränningen, får fina ytor. På det hela taget ett bra recept.

Karl

2024-12-06

Otydlig. Krävs en video.

Marco

2024-11-27

Detta bröd är såååå gott, perfekt för middagar med familj och vänner. Jag kan rekommendera hälften av detta recept (om man vill så klart) limporna blir ganska stora om man gör flätor. Det bästa är att man kan forma degen till vilken form man vill, man behöver inte bara göra flätor. Det absolut bästa receptet på internet.

Magnus

2024-11-09

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per bröd på brödets torrvikt.
Energi8830 KJ / 2110 kCal
Fett50 g
Salt8 g
Kolhydrater349 g
Protein54 g

Testa liknande recept

Ljusa muffinsfrallor
Betyg 2.7 av 5.
159 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smörfrallor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Kalljästa frallor med linser
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brytbröd med parmesanost
Betyg 3.9 av 5.
64 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjorda bagels
Betyg 4.5 av 5.
134 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Värdshusets långpannebröd
Betyg 4 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga