Challah

Betyg 4.5 av 5.
84 personer har röstat
15
Challah

Challah är ett klassiskt och traditionsbundet judiskt bröd. Brödet är försvinnande gott så att det blir två bröd behövs verkligen. Hemligheten i challa-brödet är att du har ägg i degen. Fläta degen till ett vackert bröd och toppa med vallmofrön eller sesamfrön.

Challah

Ingredienser

2 bröd
25 g  färsk jäst
1 msk  salt
1/2 dl  strösocker
1/2 dl  olja
3   ägg
1   äggvita
4 dl  vatten
15 dl  vetemjöl (15 dl motsvarar ca 900 g)

Pensling

1   äggula
1 msk  vatten
1 msk  olja
2 msk  vallmofrö eller sesamfrö

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bröd på brödets torrvikt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
84 personer har röstat

Kommentarer

Sååå gott bröd! Blev perfekt 👌

Johanna

2023-12-26

Jag är väldigt dålig på att baka, och detta var busenkelt och så gott!! Fick byta plats lite i ugnen för att båda skulle få lika mycket färg, men annars gick hela processen så smidigt!

Moa

2023-06-15

Hela familjen älskar detta brödet! Bakas på fredagen och sen äter vi hela helgen.

Madeleine

2023-04-28

Näringsvärde per portion

Energi8830 KJ / 2110 kCal
Fett50 g
Salt8 g
Kolhydrater349 g
Protein54 g

Testa liknande recept

Ljusa muffinsfrallor
Betyg 2.7 av 5.
159 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kuvertbröd
Betyg 3.5 av 5.
73 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfria vallmofrallor
Betyg 2.9 av 5.
118 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brytbröd med parmesanost
Betyg 3.9 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Värdshusets långpannebröd
Betyg 4 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfritt bröd
Betyg 3.3 av 5.
153 personer har röstat
Över 60 min att tillaga