Våfflor med körsbärssås

16
1
Våfflor med körsbärssås

Våfflor med körsbärssås är en härligt frasig efterrätt som du serverar med en krämig klick vaniljkvarg eller mascarpone tillsammans med en sås på körsbär. Våfflorna smakar lyxigt av grädde, socker och smör.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004

Våfflor med körsbärssås

Ingredienser

8 st
4 dl vispgrädde
1 msk strösocker
4 dl vetemjöl
3 dl kallt vatten
100 g smält smör
250 g vaniljkvarg alt mascarpone (250 g kvarg motsvarar 200 g mascarpone)

För alla

Kontrollera noga innehållet i våffelmixen.
Fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: köp färdig glutenfri våffelmix (Mix Well) eller gör dem efter glutenfritt recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Amanda

2016-05-21

Det här var inte alls nåt bra våffelrecept! Våfflorna blev så frasiga att de smulades sönder. Som att äta torra kex.