Våfflor med körsbärssås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Våfflor med körsbärssås

Våfflor med körsbärssås är en härligt frasig efterrätt som du serverar med en krämig klick vaniljkvarg eller mascarpone tillsammans med en sås på körsbär. Våfflorna smakar lyxigt av grädde, socker och smör.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa grädden tjock och rör ner sockret. Blanda samman mjöl och vatten och rör ner i grädden. Tillsätt smöret.
  2. Grädda i våffeljärn tills de fått fin färg. Låt dem svalna på galler. Servera med Körsbärssås och kvarg eller mascarpone.

För alla

Kontrollera noga innehållet i våffelmixen.
Fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: köp färdig glutenfri våffelmix (Mix Well) eller gör dem efter glutenfritt recept.

Ingredienser

Portioner: 8 st
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl kallt vatten
  • 100 g smält smör
  • 250 g vaniljkvarg alt mascarpone (250 g kvarg motsvarar 200 g mascarpone)
Lägg till i inköpslistan