Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Frasvåfflor med rårörda bär och grädde

Vad kan väl smaka godare än frasiga och gyllene frasvåfflor? Grädda dem frasiga och bjud dem med bär och grädde - njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda frysta hallon och blåbär med strösocker.
  2. Vispa vispgrädde tjock.
  3. Blanda vetemjöl, vatten, salt och lite av den vispade grädden till en jämn smet. Låt svälla ett par minuter. Vänd i resterande grädde.
  4. Grädda i våffeljärn och servera med bären.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot vispbart havre-, ris- eller sojaalternativ.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g frysta hallon och blåbär
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl vetemjöl (1 1/2 dl motsvarar 90 g)
  • 1/2 dl vatten
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1334 kJ / 320 kCal