Frasvåfflor med rårörda bär och grädde

18
5
Frasvåfflor med rårörda bär och grädde

Vad kan väl smaka godare än frasiga och gyllene frasvåfflor? Grädda dem frasiga och bjud dem med bär och grädde - njut!

Frasvåfflor med rårörda bär och grädde

Ingredienser

4 portioner
250 g frysta hallon och blåbär
2 msk strösocker
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl vetemjöl (1 1/2 dl motsvarar 90 g)
1/2 dl vatten
1 krm salt

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot vispbart havre-, ris- eller sojaalternativ.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Sofie

2020-12-23

Kladdiga och fastnade i våffeljärnet. Blev 7st.

Stig

2020-02-13

Kladdigt, inte många våfflor.

Henriette

2017-01-27

Mycket bra och enkelt

Näringsvärde per portion

Energi 1334 KJ / 320 kCal
Fett 13.8 g
Kolhydrater 19 g
Protein 2.5 g
Läs mer om näringsvärden