Våfflor med apelsingrädde
Våfflor med apelsingrädde är en härligt busig lunchrätt som kan serveras ensam eller gärna efter en nyttigare soppa. Lägg en klick apelsingrädde på varje våffla och strö några apelsinkulor över.
Ingredienser
4 portioner
2 ägg
5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 msk socker
1/2 tsk salt
50 g smör eller margarin
3 apelsiner
2 dl vispgrädde
1 burk apelsinkulor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mer att förargas över: "Grädda chokladvåfflorna i våffeljärn". Vilka chokladvåfflor? Det finns ju ingen choklad i ingredienslistan!
Anna
2009-03-23Jag blir så trött på alla dessa ofullständiga recept! Skit-Ica, ni borde veta bättre! "Häll i resten av mjölken samt socker och salt." Jaha, och hur mycket socker då? DET STÅR INGET OM SOCKER BLAND INGREDIENSERNA!!!
Kalehla
2008-03-25Byt ut 1 dl av vetemjölet mot grahamsmjöl, lägg till 1/2 tsk bakpulver så blir våfflorna suveräna.
Hans
2005-02-26