Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Våfflor med apelsingrädde

Våfflor med apelsingrädde är en härligt busig lunchrätt som kan serveras ensam eller gärna efter en nyttigare soppa. Lägg en klick apelsingrädde på varje våffla och strö några apelsinkulor över.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa samman äggen. Tillsätt hälften av mjölken och allt vetemjöl och vispa till en klumpfri smet. Häll i resten av mjölken samt socker och salt.
  2. Smält matfettet i en kastrull och blanda ner i våffelsmeten. Grädda våfflorna i våffeljärn. Lägg våfflorna på ett galler.
  3. Skala och hacka apelsinerna. Vispa grädden till ett fast skum och blanda ned apelsinbitarna. Lägg en klick apelsingrädde på varje våffla och strö några apelsinkulor över.

Tips

Smaksätt gärna våffelsmeten med 1/2 dl kakao som tillsätts samtidigt som mjölet (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g smör eller margarin
  • 3 apelsiner
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 burk apelsinkulor
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!