Våfflor med citronsmak och vispad mascarpone

Syrliga och söta citronvåfflor är ett lyxigt inslag till brunch, lunch eller fika. Citron och vallmofrön sätter smak på den frasiga våfflan som serveras tillsammans med krämigt vispad vaniljmascarpone och honung.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Ingredienser
8-10 st
Citronvåfflor
125 g smör (+ extra till gräddning)
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1/2 dl strösocker
2 msk vallmofrön
2 dl mjölk
1 msk finrivet citronskal
2 dl kallt kolsyrat vatten
Vaniljmascarpone
250 g mascarpone
1 dl vispgrädde
1 1/2 msk vaniljsocker
Till servering
honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
8 stSupergott! Mums!
Christina
Mums vad gott!
Maria
Det ger så du ju cool på typ
Patrik