Våfflor med citronsmak och vispad mascarpone
4.9Världens godaste

Syrliga och söta citronvåfflor är ett lyxigt inslag till brunch, lunch eller fika. Citron och vallmofrön sätter smak på den frasiga våfflan som serveras tillsammans med krämigt vispad vaniljmascarpone och honung.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Ingredienser
8-10 st
Citronvåfflor
125 g smör (+ extra till gräddning)
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1/2 dl strösocker
2 msk vallmofrön
2 dl mjölk
1 msk finrivet citronskal
2 dl kallt kolsyrat vatten
Vaniljmascarpone
250 g mascarpone
1 dl vispgrädde
1 1/2 msk vaniljsocker
Till servering
honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
8 stSupergott! Mums!
Christina
Mums vad gott!
Maria
Det ger så du ju cool på typ
Patrik
Det var det
Patrik
Bra smet. Jag åt dem med bär och vispad grädde som vanligt.
Maria
Jag är inte så van vid mascarpone. Men ska man tänka på något speciellt för att få den riktigt fluffig tillsammans med grädden?? Jag lyckas inte riktigt här.
Magdalena
Hej Magdalena! Mascarponen är lite hård att vispa i början, så ha inte för hög hastighet på elvispen. Den går ihop med grädden tillslut. Konsistensen när den är klar blir ungefär som mjukglass. Hoppas du provar igen. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Jättebra recept! Supergott med citron i och fräscht med mascarpone-krämen 😊
Jenny
Jättegoda våfflor! Fräscha med citronsmak och mascarponegrädden var ett bra tillbehör! Kommer göras många gånger!
Christine
Hej Christine! Vad kul att höra att det var gott och att ni kommer att göra dessa igen! Hälsningar Elina
ICA-köket