Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Våffla special utan ägg

Våfflor är uppskattat av många - ät dem som de är eller som efterrätt. Äter du inte ägg så är det här våffelreceptet utmärkt för dig. Precis lika gott som en vanlig våffla, men utan ägg!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop de torra ingredienserna. Blanda ner crème fraiche, vatten och smör/margarin.
  2. Grädda våfflor som vanligt.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjök.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Tips

Lite annorlunda våfflor, utan ägg, som blir väldigt fina och bra i konsistensen; mjuka inuti och frasiga utanpå.

Ingredienser

Portioner: 8 stycken
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 msk socker
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 msk smält smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan