Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lingonvåfflor med kolagrädde

Högklassiga, krispiga våfflor med smak av syrliga lingon. Blanda i lingonsylt i din våffelsmet och du får en spännande kombination. Servera de nygräddade våfflorna med ljuvlig kolagrädde till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grädde: Blanda 1/3 av grädden med socker, sirap och kakao i en kastrull. Låt koka häftigt utan omrörning till en tjock sås ca 10 min. Låt såsen kallna och smaksätt med vaniljsockret.
  2. Vispa resten av grädden till ett fast skum. Vänd ner kolasåsen i grädden. Ställ kolagrädden kallt så länge.
  3. Våfflor: Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W), ca 1 min. Låt matfettet svalna.
  4. Blanda mjölet med bakpulver och salt i en skål. Häll i mjölken och vattnet och vispa till en klimpfri smet. Tillsätt lingonsylt och matfett.
  5. Grädda våfflor av smeten i ett våffeljärn, eventuellt behöver första laggen smörjas.
  6. Servera de nygräddade lingonvåfflorna med kolagrädden till.

Ingredienser

Portioner: 4
Kolagrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1/2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
Lingonvåfflor
  • 100 g smör eller margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl kallt vatten
  • 1 dl lingonsylt
Lägg till i inköpslistan