Dillvåfflor med salt topping

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
0
Dillvåfflor med salt topping

En annorlunda och matigare variant på våfflor. Smaken av dill och den salta toppingen av bland annat ansjovisfilé, salladslök, crème fraiche och lime ger våfflan en lite mer vuxen karaktär.

Dillvåfflor med salt topping

Ingredienser

12 st
1   knippa dill
75 g  margarin eller smör
2   ägg
7 dl  mjölk
5 dl  vetemjöl
1 tsk  salt

Salt topping

4   ägg
2   salladslökar eller purjolök (2 salladsökar motsvarar 1 bit purjo à ca 10 cm)
1   burk ansjovisfiléer (à 100 g)
2 dl  lätt crème fraiche
1 tsk  pressad saft av citron
1 - 1 1/2 krm  grovmald svartpeppar

För alla

Innehåller ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri mjölkdryck och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsdryck. Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Frasvåfflor med jäst
Betyg 3 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Våfflor med körsbärssås
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Våfflor med apelsingrädde
Betyg 3.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mandelvåfflor med frozen yoghurt och rostade nötter
Betyg 3.4 av 5.
84 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sötpotatisvåfflor med kalkonröra
Betyg 3.5 av 5.
62 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Raggvåfflor med kräftröra
Betyg 2.8 av 5.
86 personer har röstat
Under 30 min att tillaga