Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Dillvåfflor med salt topping

En annorlunda och matigare variant på våfflor. Smaken av dill och den salta toppingen av bland annat ansjovisfilé, salladslök, crème fraiche och lime ger våfflan en lite mer vuxen karaktär.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med toppingen. Hårdkoka äggen. Skala och hacka dem. Skölj och finstrimla salladslöken.
  2. Låt ansjovisen rinna av och hacka den. Blanda lätt crème fraichen med ägg, lök och ansjovis. Smaka av med citronsaft och peppar.
  3. Hacka dillen, ta undan några kvistar till garnering. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 1 min. Låt svalna.
  4. Vispa samman ägg, mjölk och mjöl till en klimpfri smet. Tillsätt det smälta matfettet, dill och salt. Grädda våfflor av smeten i varmt våffeljärn. Lägg dem undan för undan på galler. Servera de nygräddade våfflorna med den salta toppingen och en grön sallad.

För alla

Innehåller ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri mjölkdryck och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsdryck. Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 1 knippa dill
  • 75 g margarin eller smör
  • 2 ägg
  • 7 dl mjölk
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
Salt topping
  • 4 ägg
  • 2 salladslökar eller purjolök (2 salladsökar motsvarar 1 bit purjo à ca 10 cm)
  • 1 burk ansjovisfiléer (à 100 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk pressad saft av citron
  • 1 1/2 krm grovmald svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?