Dillvåfflor med salt topping

7
0
Dillvåfflor med salt topping

En annorlunda och matigare variant på våfflor. Smaken av dill och den salta toppingen av bland annat ansjovisfilé, salladslök, crème fraiche och lime ger våfflan en lite mer vuxen karaktär.

Dillvåfflor med salt topping

Ingredienser

12 st
1 knippa dill
75 g margarin eller smör
2 ägg
7 dl mjölk
5 dl vetemjöl
1 tsk salt

Salt topping

4 ägg
2 salladslökar eller purjolök (2 salladsökar motsvarar 1 bit purjo à ca 10 cm)
1 burk ansjovisfiléer (à 100 g)
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk pressad saft av citron
1 - 1 1/2 krm grovmald svartpeppar

För alla

Innehåller ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri mjölkdryck och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsdryck. Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer