Dillvåfflor med salt topping

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
0
Dillvåfflor med salt topping

En annorlunda och matigare variant på våfflor. Smaken av dill och den salta toppingen av bland annat ansjovisfilé, salladslök, crème fraiche och lime ger våfflan en lite mer vuxen karaktär.

Dillvåfflor med salt topping

Ingredienser

12 st
1 knippa dill
75 g margarin eller smör
2 ägg
7 dl mjölk
5 dl vetemjöl
1 tsk salt

Salt topping

4 ägg
2 salladslökar eller purjolök (2 salladsökar motsvarar 1 bit purjo à ca 10 cm)
1 burk ansjovisfiléer (à 100 g)
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk pressad saft av citron
1 - 1 1/2 krm grovmald svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Frasvåfflor med jäst
Betyg 3 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Våfflor med körsbärssås
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Våfflor med apelsingrädde
Betyg 3.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sötpotatisvåfflor med kalkonröra
Betyg 3.5 av 5.
62 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelvåfflor med frozen yoghurt och rostade nötter
Betyg 3.4 av 5.
84 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frasvåfflor med rårörda bär och grädde
Betyg 2.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga