Dillvåfflor med salt topping
![Dillvåfflor med salt topping](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13886/cf_259/dillvafflor_med_salt_topping.jpg)
En annorlunda och matigare variant på våfflor. Smaken av dill och den salta toppingen av bland annat ansjovisfilé, salladslök, crème fraiche och lime ger våfflan en lite mer vuxen karaktär.
![Dillvåfflor med salt topping](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13886/cf_259/dillvafflor_med_salt_topping.jpg)
Ingredienser
12 st
1 knippa dill
75 g margarin eller smör
2 ägg
7 dl mjölk
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
Salt topping
4 ägg
2 salladslökar eller purjolök (2 salladsökar motsvarar 1 bit purjo à ca 10 cm)
1 burk ansjovisfiléer (à 100 g)
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk pressad saft av citron
1 - 1 1/2 krm grovmald svartpeppar
För alla
Innehåller ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri mjölkdryck och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsdryck. Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri mjölkdryck och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsdryck. Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer