Våffelsmet med bubbelvatten
Med denna våffelsmet får du goda, frasiga våfflor att servera med sylt och grädde. I våffelsmeten används kolsyrat vatten istället för mjölk. Bubblorna i mineralvattnet gör våfflorna extra krispiga. Perfekt till både vardag och fest, men framför allt på självaste våffeldagen!
Ingredienser
10 våfflor
125 g smör
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
2 ägg
3 dl mineralvatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi505 KJ / 121 kCal
Fett11 g
Salt0.5 g
Kolhydrater5 g
Protein1 g
Kommentarer
Goda men jag får aldrig så många som 10 st! Fem på sin höjd.
Mirjam
2024-05-28Den hade en bra färg tyckte jag
Maqdis
2024-01-22Mycket bra, justerade lite grann, använde 1dl rågmjöl och 3 dl vete, samt använde bara kolsyrat kranvatten, (dvs inget bakpulver).. blev lika frasiga och höga som vanligt, lite matigare smak och fungerar som frukost likväl som dessert..
Bengt
2023-07-29