Våffelhjärtan med caviar, rödlök och smetana

Betyg 4.7 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Våffelhjärtan med caviar, rödlök och smetana

Hur gör man en våffla med vuxensmak? Denna hemlagade, frasiga våffla är toppad med favoriter som caviar, citron, rödlök och krämig smetana. En perfekt förrätt på våffeldagen eller när du vill lyxa till helgbrunchen.

Våffelhjärtan med caviar, rödlök och smetana

Ingredienser

4 portioner

Våfflor

4 msk smör (4 msk motsvarar 60 g) + extra till gräddning
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 ägg
1/2 tsk bakpulver
1 dl iskallt vatten

Topping

1 citron
1 rödlök
75 g röd caviarmix
2 dl smetana

Till garnering

dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Ska de ätas varma å nygjorda eller kan de serveras kalla/svala?

    Johanna

    Hej Johanna! Godast är de nygjorda och ljumna men om du vill förbereda så förvara dom i rumstemperatur och lite luftigt så att dom inte blir sega. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Blev mycket gott!

    Susanne

  • så himla gott

    Angelica

Näringsvärde per portion

Energi2122 KJ / 505 kCal
Fett40 g
Salt1.4 g
Kolhydrater28 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Belgiska våfflor
    Betyg 4.2 av 5.736 personer har röstat
    Receptet har 57 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Våffelsmet med bubbelvatten
    Betyg 3.2 av 5.278 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kanelbullevåfflor
    Betyg 4.3 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grundrecept frasvåfflor
    Betyg 4.2 av 5.357 personer har röstat
    Receptet har 61 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Frasiga glutenfria majsvåfflor
    Betyg 3.6 av 5.71 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad