Upside-down cake

En uppochnervänd päron- och äppelkaka som är gjord på sockerkaksbotten och påminner om en fransk tarte tatin. Kakan tillagas direkt i grillen, använd en gjutjärnspanna. Hur mycket äpple och päron som går åt beror på stekpannans storlek. Det är gott med frukt, men den ska helst rymmas i ett enda lager för att bli bra.

Ingredienser
Sockerkakssmet
Frukt
Till servering
För alla
Endast kaka:
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölken mot mjölkfritt alternativ, t ex ris- havre- eller sojadryck och använd mjölkfritt matfett.
Med glass till:
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och glass och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölken mot mjölkfritt alternativ, t ex ris- havre- eller sojadryck och använd mjölkfritt matfett. Använd mjölkproteinfri glass.
Med grädde till:
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölken mot mjölkfritt alternativ, t ex ris- havre- eller sojadryck och använd mjölkfritt matfett. Byt grädden mot mjölkproteinfritt vispbart alternativ.
Näringsberäkningen är beräknad enbart för kakan, utan glass och grädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer