Upside-down cake

En uppochnervänd päron- och äppelkaka som är gjord på sockerkaksbotten och påminner om en fransk tarte tatin. Kakan tillagas direkt i grillen, använd en gjutjärnspanna. Hur mycket äpple och päron som går åt beror på stekpannans storlek. Det är gott med frukt, men den ska helst rymmas i ett enda lager för att bli bra.

Ingredienser
4 portioner
Sockerkakssmet
50 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
Frukt
1 äpple (gärna syrligt)
1 päron
3 msk socker
2 msk smör
Till servering
vispgrädde eller vaniljglass
Gör så här
00:15:00
Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknad enbart för kakan, utan glass och grädde.
Energi2105 KJ / 504 kCal
Fett16.9 g
Kolhydrater77.4 g
Protein8.7 g
Kommentarer