Upside-down cake
En uppochnervänd päron- och äppelkaka som är gjord på sockerkaksbotten och påminner om en fransk tarte tatin. Kakan tillagas direkt i grillen, använd en gjutjärnspanna. Hur mycket äpple och päron som går åt beror på stekpannans storlek. Det är gott med frukt, men den ska helst rymmas i ett enda lager för att bli bra.
Ingredienser
4 portioner
Sockerkakssmet
50 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
Frukt
1 äpple (gärna syrligt)
1 päron
3 msk socker
2 msk smör
Till servering
vispgrädde eller vaniljglass
Gör så här
Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknad enbart för kakan, utan glass och grädde.
Energi2105 KJ / 504 kCal
Fett16.9 g
Kolhydrater77.4 g
Protein8.7 g
Kommentarer