Upside-down cake

Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
0
Upside-down cake

En uppochnervänd päron- och äppelkaka som är gjord på sockerkaksbotten och påminner om en fransk tarte tatin. Kakan tillagas direkt i grillen, använd en gjutjärnspanna. Hur mycket äpple och päron som går åt beror på stekpannans storlek. Det är gott med frukt, men den ska helst rymmas i ett enda lager för att bli bra.

Upside-down cake

Ingredienser

4 portioner

Sockerkakssmet

50 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver

Frukt

1 äpple (gärna syrligt)
1 päron
3 msk socker
2 msk smör

Till servering

vispgrädde eller vaniljglass

Gör så här

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är beräknad enbart för kakan, utan glass och grädde.
Energi2105 KJ / 504 kCal
Fett16.9 g
Kolhydrater77.4 g
Protein8.7 g

Testa liknande recept

Grillad chokladkaka med nötter
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillat Naanbröd
Betyg 2.8 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cookie-kladdkaka
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Sticky toffee pudding med päron
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helgrillad ananas
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pitabröd
Betyg 2.5 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga