Upside-down cake
![Upside-down cake](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_74082/cf_259/upside-down_cake.jpg)
En uppochnervänd päron- och äppelkaka som är gjord på sockerkaksbotten och påminner om en fransk tarte tatin. Kakan tillagas direkt i grillen, använd en gjutjärnspanna. Hur mycket äpple och päron som går åt beror på stekpannans storlek. Det är gott med frukt, men den ska helst rymmas i ett enda lager för att bli bra.
![Upside-down cake](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_74082/cf_259/upside-down_cake.jpg)
Ingredienser
Sockerkakssmet
Frukt
Till servering
För alla
Endast kaka:
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölken mot mjölkfritt alternativ, t ex ris- havre- eller sojadryck och använd mjölkfritt matfett.
Med glass till:
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och glass och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölken mot mjölkfritt alternativ, t ex ris- havre- eller sojadryck och använd mjölkfritt matfett. Använd mjölkproteinfri glass.
Med grädde till:
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölken mot mjölkfritt alternativ, t ex ris- havre- eller sojadryck och använd mjölkfritt matfett. Byt grädden mot mjölkproteinfritt vispbart alternativ.
Näringsberäkningen är beräknad enbart för kakan, utan glass och grädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer