Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Ungersk paprikapanna

God och relativt enkel vardagsmat som du tillagar på ungefär 45 minuter. Denna ungerska paprikapanna smakar gott av potatis, tomater, paprikapulver, kummin och persilja. Pannan serveras med grovt bröd och en gräddfilsklick.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatis och lök i tärningar. Koka upp de passerade tomaterna och vattnet med paprikapulver, kummin, socker, salt och buljongtärningar i en traktörpanna. Tillsätt potatis och lök och låt puttra under lock ca 10 min.
  2. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i strimlor. Vänd ner paprikan i pannan och låt puttra ytterligare ca 10 min. Strö över persiljan och servera paprikapannan med grovt bröd och en gräddfilsklick.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 - 10 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 1 förp passerade tomater (à 500 g)
  • 1 dl vatten
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk kummin
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 2 paprikor gärna i olika färger
  • 1/2 dl hackad persilja

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info