Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ungersk paprikakotlett

God och enkel vardagsmat som du tillagar på mindre än 30 minuter. Denna ungerska maträtt med stekta fläskkotletter smakar gott av paprikapulver, lök och vitlök. Ungersk paprikakotlett serveras med het surkål och en god röra av lök och paprika.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala löken och skär den i små klyftor. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Skala och finhacka vitlök.
  2. Fräs allt mjukt med olivolja i en kastrull. Salta.
  3. Värm surkålen med kumminfröna på låg värme under lock. Slå i en skvätt vitt matlagningsvin om det råkar stå vid spisen, annars går det bra utan.
  4. Krydda kotletterna med salt, peppar och paprikapulver eller grillkrydda efter smak. Grilla eller stek dem på vanligt sätt i ca 3 minuter på var sida. Servera kotletterna nystekta med het surkål och lök- och paprikaröra.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 fläskkotletter
  • paprikapulver (eller grillkrydda med chili)
  • 3 gula lökar
  • 3 paprikor
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja (till stekning)
  • 1 burk surkål (à ca 800 g)
  • 1 tsk kumminfrön
  • ev lite matlagningsvin
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?