Ungersk köttgryta
Ungersk köttgryta är en mustig god gryta som gärna ska koka en stund för att köttet ska bli så mört som möjligt. Den innehåller krossade tomater, vitlök, paprikapulver, kummin, mejram, lök, paprika och självklart grytbitar av högrev eller märgpipa.
Ingredienser
4 portioner
1 burk krossade tomater (à 400 g)
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 msk paprikapulver
1 tsk kummin
2 tsk mejram
2 gula lökar
500 g grytbitar av märgpipa eller högrev
1 1/2 dl vatten
2 gröna paprikor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Helt okej gryta, men smakar alldeles för lite. Ska prova med mer kryddor och lite kajennpeppar nästa gång.
Karin
2004-06-29Enkelt att laga till många. Blev nästan bättre när man värmde upp resterna dagen efter....
Britt marie
2002-08-06