Ungersk köttgryta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ungersk köttgryta

Ungersk köttgryta är en mustig god gryta som gärna ska koka en stund för att köttet ska bli så mört som möjligt. Den innehåller krossade tomater, vitlök, paprikapulver, kummin, mejram, lök, paprika och självklart grytbitar av högrev eller märgpipa.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda i en kastrull tomater med spad, skalad, hackad vitlök, salt och kryddor. Koka upp.
  2. Skala och skär löken i grova klyftor.
  3. Tillsätt lök och kött i grytan. Späd med vatten. Koka under lock på medelvärme ca 1 tim.
  4. Kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Tillsätt den och koka ytterligare ca 15 min. Smaka av.
  5. Servera med pasta, gärna bandspagetti.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk kummin
  • 2 tsk mejram
  • 2 gula lökar
  • 500 g grytbitar av märgpipa eller högrev
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 gröna paprikor
Lägg till i inköpslistan