Ungersk köttgryta

33
2
Ungersk köttgryta

Ungersk köttgryta är en mustig god gryta som gärna ska koka en stund för att köttet ska bli så mört som möjligt. Den innehåller krossade tomater, vitlök, paprikapulver, kummin, mejram, lök, paprika och självklart grytbitar av högrev eller märgpipa.

Ungersk köttgryta

Ingredienser

4 portioner
1 burk krossade tomater (à 400 g)
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 msk paprikapulver
1 tsk kummin
2 tsk mejram
2 gula lökar
500 g grytbitar av märgpipa eller högrev
1 1/2 dl vatten
2 gröna paprikor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Karin

2004-06-29

Helt okej gryta, men smakar alldeles för lite. Ska prova med mer kryddor och lite kajennpeppar nästa gång.

Britt marie

2002-08-06

Enkelt att laga till många. Blev nästan bättre när man värmde upp resterna dagen efter....