Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsstekta grönsaker

Ugnsstekta grönsaker smakar lika bra till pasta som ett tillbehör till kött- eller fiskrätter. Paprika, selleri och purjolök slåss om att bli din favorit! Krydda med limeskal och kött samt salt och svartpeppar efter eget tycke.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kärna ur paprikorna. Skär alla grönsaker i strimlor. Spar selleribladen. Lägg grönsakerna i en långpanna. Häll i olja och strö över sesamfrön, salt och peppar. Blanda.
  2. Vid serveringen: Sätt ugnen på 225°C. Stek grönsakerna i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Rör om en gång efter halva tiden. Rör ner limeskal och saft. Strö över selleribladen. Servera med ris eller pasta.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 gula paprikor
  • 2 röda paprikor
  • 3 purjolök
  • 8 stjälkar selleri
  • 2 msk majsolja
  • 2 tsk sesamolja
  • 3 msk sesamfrön
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • rivet skal och saft av 1/2 lime
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?