Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsstekt potatis med svampfräs

Superbt tillbehör på middagsbordet. Din ugnsstekta potatis och svampfräs passar utmärkt till salta kötträtter med en krispig sallad på sidan om. Potatisen går bra att förbereda redan på morgonen innan middagen.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär först bort en tunn skiva på potatisen (så att den ligger stadigt). Skär resten av potatisen i 1 1/2 cm tjocka skivor. Bryn potatisen på båda sidor i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg potatisen lite omlott på en plåt.
  2. Dela svampen om den är stor. Skär salladslöken i bitar.
  3. Vid serveringen: Sätt ugnen på 200°C. Stek potatisen i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Stek svamp och salladslök i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Servera till kött.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 bakpotatisar med skal
  • smör
  • 300 g svamp (t ex shiitake)
  • 10 salladslökar eller purjolök (10 salladslökar motsvarar 1 purjolök)
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer