Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Saffransmuffins med kalkon och vindruvssallad

Dessa saffransmuffins som du serverar med en härlig fyllning av vindruvor, crème fraiche och äpple är alldeles utmärkta små förrätter till julbordet eller på buffén. Muffinsen och den krämiga vindruvssalladen avrundar du fint med lite rökt kalkon.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt.
  3. Lös saffran i vattnet. Rör samman saffransvattnet med ägg, filmjölk och olivolja. Rör ner saffransblandningen i mjölblandningen.
  4. Fyll muffinsformar (bullformar av papper) till hälften med smeten. Grädda i ca 20 minuter.
  5. Låt dem svalna och ta ut dem från formarna.
  6. Halvera vindruvorna och blanda dem med crème fraiche och pinjenötter. Kärna ur och skär äpplet i tunna skivor. Dela muffinsen på mitten. Lägg i en skiva rökt kalkon varvat med vindruvssallad, rucola och äpple.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fil och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 g saffran (1/4 g saffran motsvarar ca 1/2 krm)
  • 1 1/4 dl vatten
  • 2 ägg
  • 3/4 dl filmjölk
  • 1/2 dl olivolja
Fyllning
  • 100 g vindruvor
  • 2 dl crème fraiche
  • 50 g rostade pinjenötter
  • 1 äpple
  • 100 g rökt kalkon
  • ruccolasallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?