Saffransmuffins med kalkon och vindruvssallad
Dessa saffransmuffins som du serverar med en härlig fyllning av vindruvor, crème fraiche och äpple är alldeles utmärkta små förrätter till julbordet eller på buffén. Muffinsen och den krämiga vindruvssalladen avrundar du fint med lite rökt kalkon.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003
Ingredienser
12 st
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/4 g saffran (1/4 g saffran motsvarar ca 1/2 krm)
1 1/4 dl vatten
2 ägg
3/4 dl filmjölk
1/2 dl olivolja
Fyllning
100 g vindruvor
2 dl crème fraiche
50 g rostade pinjenötter
1 äpple
100 g rökt kalkon
rucolasallad
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer