Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ugnsstekt falukorv med tomat och lök

Ugnsstekt falukorv med tomat och lök är en suverän middagsrätt! Korven med passande smak av rödlök och tomat är utsökt att servera till hemlagat potatismos.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär falukorven i skivor men inte helt igenom. Lägg korven i en ugnssäker form.
  2. Stoppa ner lök och tomater i skårorna på korven. Strö över osten.
  3. Stek mitt i ugnen i 225°C, ca 15 minuter.
  4. Servera med potatismos.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på falukorven och potatismoset. Gör eget potatismos där ingredienser som inte tåls utesluts eller ersätts.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g falukorv
  • 2 rödlökar (skalade och skivade)
  • 3 tomater (i skivor)
  • 2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2270 kJ / 543 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden