Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ugnsrostade plommontomater med sardellröra

Det här underbara tilltugget kommer att bli en favorit bland dina gäster. Plommontomaterna får tid på sig att rostas i ugnen och fånga upp aromen från olivoljan och flingsaltet. Toppat med en smarrig sardellröra är skivorna klara att serveras.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Tomater: Dela tomaterna på längden och lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar. Baka tomaterna i ugnen ca 3 timmar.
  3. Sardellröra: Skala och finhacka löken. Skala och finriv vitlöken. Blanda lök, vitlök och sardeller med olivolja, vinäger och persilja. Krydda med peppar. Fördela blandningen på tomaterna vid servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Ju längre tid i ugnen, desto mer tomatsmak lockas fram.

Ingredienser

Portioner: 8
Tomater
  • 12 plommontomater
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
Sardellröra
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 burk sardeller (à ca 80 g)
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?