Ugnsrostade plommontomater med sardellröra
Det här underbara tilltugget kommer att bli en favorit bland dina gäster. Plommontomaterna får tid på sig att rostas i ugnen och fånga upp aromen från olivoljan och flingsaltet. Toppat med en smarrig sardellröra är skivorna klara att serveras.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010
Ingredienser
8 portioner
Tomater
12 plommontomater
2 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
Sardellröra
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1/2 burk sardeller (à ca 80 g)
4 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1/2 dl hackad persilja
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Receptet från Zeta och det stämmer med tiden. Med lång tid och lägre temperatur framträder en underbar tomatsmak även från de sämsta snabbuppdrivna tomaterna utan sol. Strö gärna lite socker över också!
Anders
2011-02-10Samma tanke som Hans: stämmer verkligen 3 timmar i ugnen? Måste kolla i kväll i god tid innan gäster skall komma.
Karl-erik
2010-06-18Hmm, är det inte fel bild? Det är samma bild som till Tomater med Haloumi! :) Skall tomaterna verkligen vara inne 3 TIMMAR??
Hans
2010-05-03