Ugnsrostade plommontomater med sardellröra

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
3
Ugnsrostade plommontomater med sardellröra

Det här underbara tilltugget kommer att bli en favorit bland dina gäster. Plommontomaterna får tid på sig att rostas i ugnen och fånga upp aromen från olivoljan och flingsaltet. Toppat med en smarrig sardellröra är skivorna klara att serveras.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Ugnsrostade plommontomater med sardellröra

Ingredienser

8 portioner

Tomater

12   plommontomater
2 msk  olivolja
1/2 tsk  flingsalt
1 krm  svartpeppar

Sardellröra

1   rödlök
2   vitlöksklyftor
1/2   burk sardeller (à ca 80 g)
4 msk  olivolja
2 msk  rödvinsvinäger
1/2 dl  hackad persilja
1 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Ju längre tid i ugnen, desto mer tomatsmak lockas fram.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Receptet från Zeta och det stämmer med tiden. Med lång tid och lägre temperatur framträder en underbar tomatsmak även från de sämsta snabbuppdrivna tomaterna utan sol. Strö gärna lite socker över också!

Anders

2011-02-10

Samma tanke som Hans: stämmer verkligen 3 timmar i ugnen? Måste kolla i kväll i god tid innan gäster skall komma.

Karl-erik

2010-06-18

Hmm, är det inte fel bild? Det är samma bild som till Tomater med Haloumi! :) Skall tomaterna verkligen vara inne 3 TIMMAR??

Hans

2010-05-03

Testa liknande recept

Tapenade och bönpesto
Betyg 2.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sardellsnurror
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta puttanesca
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfiskröra
Betyg 2.2 av 5.
184 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fyllda fikon
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stá Spiritos sallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga