Ugnsrostade plommontomater med sardellröra

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
3
Ugnsrostade plommontomater med sardellröra

Det här underbara tilltugget kommer att bli en favorit bland dina gäster. Plommontomaterna får tid på sig att rostas i ugnen och fånga upp aromen från olivoljan och flingsaltet. Toppat med en smarrig sardellröra är skivorna klara att serveras.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Ugnsrostade plommontomater med sardellröra

Ingredienser

8 portioner

Tomater

12 plommontomater
2 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar

Sardellröra

1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1/2 burk sardeller (à ca 80 g)
4 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1/2 dl hackad persilja
1 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Receptet från Zeta och det stämmer med tiden. Med lång tid och lägre temperatur framträder en underbar tomatsmak även från de sämsta snabbuppdrivna tomaterna utan sol. Strö gärna lite socker över också!

Anders

2011-02-10

Samma tanke som Hans: stämmer verkligen 3 timmar i ugnen? Måste kolla i kväll i god tid innan gäster skall komma.

Karl-erik

2010-06-18

Hmm, är det inte fel bild? Det är samma bild som till Tomater med Haloumi! :) Skall tomaterna verkligen vara inne 3 TIMMAR??

Hans

2010-05-03

Testa liknande recept

Sardellsnurror
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Löktarte med sardeller
Betyg 3.2 av 5.
33 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Smördegsflarn med sardell, citron och grönkål
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sardellsmör
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ångad broccoli med sardellvinägrett
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sardellkräm
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga