Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsrostad paprika med pasta

Tilltalande och mumsig ugnsrostad paprika med pasta. Läcker och smarrig med olivolja och ljuvlig salladslök. Ugnsrostad paprika med pasta passar utmärkt till underbara kycklingspett.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på grill, 250°C.
  2. Lägg paprikorna på aluminiumfolie på gallret. Ugnsbaka tills de är svedda runt om, ca 30 minuter. Vänd dem då och då. Ta ut dem och låt dem svalna i en plastpåse.
  3. Dra bort skinnet och kärna ur paprikorna under rinnande vatten. Skär dem i strimlor.
  4. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Låt den rinna av.
  5. Hacka löken. Blanda pastan med olivolja, paprika och hackad lök. Salta och peppra.
  6. Servera gärna tillsammans med Kycklingspett med mangoglaze.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 knippa salladslök
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan