UNDER 45 MIN | Medel

Ugnsbakad rattepotatis med citrondressing

Ugnsbakad rattepotatis med citrondressing är ett säkert kort när du vill njuta av riktigt smakrik potatis. Den nötiga ruccolan och rattes smöriga smak lyfter med hjälp av citron vilken lamm- eller kycklingsrätt som helst.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt mitt i ugnen.
  2. Tvätta potatisarna. Dela, kärna ur och skär varje paprika i 8 bitar. Blanda potatisen med hälften av oljan, smaksätt med salt och peppar. 
  3. Lägg potatisarna på plåten. Sätt in plåten mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills potatisen är mjuk. Blanda paprikan med resterande olja. Krydda med salt och peppar. Lägg på paprikan när ca 10 minuter återstår.
  4. Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv det yttersta av skalet och pressa ut saften. Blanda citronskal, citronsaft, olivolja och socker tills sockret löst sig.
  5. Blanda potatis, paprika och dressing. Vänd försiktigt ner ruccola.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Denna potatis passar bra till lamm eller kyckling.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis (gärna rattepotatis)
  • 2 röda paprikor
  • 3 msk olja
  • salt
  • svartpeppar
  • skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk muscovadosocker
  • 65 g ruccola

Näringsvärde
Per portion

Energi 1248 kJ / 298 kCal