Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Ugnspannkaka med bacon, äpple och morotssallad

Gör ugnspannkakan till en nyttigare middagsrätt genom att tillsätta stekt bacon och servera tillsammans med en sallad baserad på morötter, rivet äpple och russin. Servera eventuellt även en klick lingonsylt till.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Ställ in en långpanna i ugnen och värm den i ca 5 minuter. Strö ut baconet i långpannan och stek ca 5 minuter.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vetemjöl till en slät och klimpfri smet. Häll smeten över baconet och grädda i 25-30 minuter.
  4. Skala och riv morötter och äpple grovt blanda med russin.
  5. Servera pannkakan med morotssalladen och gärna lite lingonsylt.

För alla

Pannkakan innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör Laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör Mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g tärnat bacon
  • 4 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
Sallad
  • 3 morötter
  • 1 grönt äpple
  • 1 dl russin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3224 kJ / 773 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer