Morotspannkaka med äppel- och baconfräs

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
1
Morotspannkaka med äppel- och baconfräs

Den söta morotspannkakan går fint ihop med sältan du får från de knaperstekta baconen tillsammans med de syrliga äpplena. Pannkakan serverar du med baconfräset och en frisk grön sallad.

Morotspannkaka med äppel- och baconfräs

Ingredienser

4 portioner
2   äpplen
1/2   påse salladslök
1   paket bacon (kalkonbacon à 140 g)
1 msk  smör eller margarin
1/2 tsk  rosmarin
1   påse salladsmix (vintermix)
2 msk  olja
finrivet skal och juice av 1/2   tvättad citron
1 krm  salt
1 krm  peppar

Pannkakssmet

4 dl  vetemjöl
8 dl  mjölk (3 %)
4   ägg
2 - 3   morötter
1 1/2 tsk  salt
2 krm  peppar

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd olivolja eller laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd olivolja eller mjölkfritt matfett och byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Tips

Barnknepet! Äpplena kan mixas till ett slätt mos och du steker dem separat utan skal.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Mycket goda pannkakor!

Astrid

2021-11-22

Testa liknande recept

Ugnspannkaka med bacon och purjolök
Betyg 4 av 5.
227 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rosmarin- och citrondoftande kalkonkebab
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta e fagioli - italiensk bönsoppa
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rosmarinstekt kalkonschnitzel
Betyg 2.7 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kyckling med paprikadipp
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matmuffins med bacon och getost
Betyg 2.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga