Ugnsomelett med rostad lök och bacon

21
3
Ugnsomelett med rostad lök och bacon

Ugnsomelett med rostad lök och bacon är en saftig omelett med härlig smak från bacon, rödlök, ost och persilja. Osten ger en fin krämighet till omeletten med den dressing på bland annat crème fraiche och senap som du rör ihop innan servering.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010

Ugnsomelett med rostad lök och bacon

Ingredienser

4 portioner
4 rödlökar
1 paket bacon (à 140 g)
8 ägg
4 msk mjölk eller vatten
100 g riven ost
3 msk hackad persilja
1 dl crème fraiche
1 msk senap (gärna dijon)

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfria mjölkprodukter och välj ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Ersätt mjölken med vatten eller ris-, soja- eller havrebaserad ersättningsprodukt. Välj en mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Annika

2021-10-07

Perfekt omelett! 10 i ugnen räckte bra. Lite smaklös för min smak trots västerbottenost. Känns onödigt med ost. Nästa gång gör jag utan ost och lägger till lite chorizo.

Martin

2010-08-23

Hela familjen tyckte mycket om det här och vi kommer definitvit att laga det igen. Creme fraichen med senapen var en höjdare, även om man inte trodde det innan.

Cecilia

2010-06-05

Mycket gott och mäktigt!