Ugnsomelett med rostad lök och bacon

Betyg 4.4 av 5.
21 personer har röstat
3
Ugnsomelett med rostad lök och bacon

Ugnsomelett med rostad lök och bacon är en saftig omelett med härlig smak från bacon, rödlök, ost och persilja. Osten ger en fin krämighet till omeletten med den dressing på bland annat crème fraiche och senap som du rör ihop innan servering.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010

Ugnsomelett med rostad lök och bacon

Ingredienser

4 portioner
4   rödlökar
1   paket bacon (à 140 g)
8   ägg
4 msk  mjölk eller vatten
100 g  riven ost
3 msk  hackad persilja
1 dl  crème fraiche
1 msk  senap (gärna dijon)

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfria mjölkprodukter och välj ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Ersätt mjölken med vatten eller ris-, soja- eller havrebaserad ersättningsprodukt. Välj en mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Perfekt omelett! 10 i ugnen räckte bra. Lite smaklös för min smak trots västerbottenost. Känns onödigt med ost. Nästa gång gör jag utan ost och lägger till lite chorizo.

Annika

2021-10-07

Hela familjen tyckte mycket om det här och vi kommer definitvit att laga det igen. Creme fraichen med senapen var en höjdare, även om man inte trodde det innan.

Martin

2010-08-23

Mycket gott och mäktigt!

Cecilia

2010-06-05

Testa liknande recept

Frittata med bacon och purjo
Betyg 3.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ost- och bacontoast i våffeljärn
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Svensk bondomelett
Betyg 2.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pelles omelett
Betyg 2.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sydtyrolsk omelett
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortilla wrap med ägg och bacon
Betyg 4.8 av 5.
22 personer har röstat
Under 15 min att tillaga