Ugnsomelett med rostad lök och bacon
Ugnsomelett med rostad lök och bacon är en saftig omelett med härlig smak från bacon, rödlök, ost och persilja. Osten ger en fin krämighet till omeletten med den dressing på bland annat crème fraiche och senap som du rör ihop innan servering.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010
Ingredienser
4 portioner
4 rödlökar
1 paket bacon (à 140 g)
8 ägg
4 msk mjölk eller vatten
100 g riven ost
3 msk hackad persilja
1 dl crème fraiche
1 msk senap (gärna dijon)
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfria mjölkprodukter och välj ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Ersätt mjölken med vatten eller ris-, soja- eller havrebaserad ersättningsprodukt. Välj en mjölkproteinfri ost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Perfekt omelett! 10 i ugnen räckte bra. Lite smaklös för min smak trots västerbottenost. Känns onödigt med ost. Nästa gång gör jag utan ost och lägger till lite chorizo.
Annika
2021-10-07Hela familjen tyckte mycket om det här och vi kommer definitvit att laga det igen. Creme fraichen med senapen var en höjdare, även om man inte trodde det innan.
Martin
2010-08-23Mycket gott och mäktigt!
Cecilia
2010-06-05