Ugnsomelett med rostad lök och bacon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ugnsomelett med rostad lök och bacon

Ugnsomelett med rostad lök och bacon är en saftig omelett med härlig smak från bacon, rödlök, ost och persilja. Osten ger en fin krämighet till omeletten med den dressing på bland annat crème fraiche och senap som du rör ihop innan servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skär rödlökar i klyftor. Skär bacon i ca 1 cm breda bitar. Lägg löken i en ugnssäker stekpanna/form (gärna teflonbelagd) och blanda med olivolja. Blanda i hälften av baconet. Sätt pannan i mitten av ugnen 10-15 minuter. Rör om efter halva tiden.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk eller vatten, riven ost, hackad persilja, salt och svartpeppar. Häll blandningen i pannan. Fördela över resten av baconet. Fortsätt att tillaga i ugnen 10-20 minuter, tills omeletten har stannat. Servera med crème fraiche blandat med senap.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfria mjölkprodukter och välj ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Ersätt mjölken med vatten eller ris-, soja- eller havrebaserad ersättningsprodukt. Välj en mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 rödlökar
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 8 ägg
  • 4 msk mjölk eller vatten
  • 100 g riven ost
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk senap (gärna dijon)
Lägg till i inköpslistan