Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sydtyrolsk omelett

Sydtyrolsk omelett är alpinåkaren Hans Olssons frukosttips. En rejäl omelett med bacon, lök, tomat och ett sting av chili. Riven parmesan på toppen ger extra fyllig smak och sälta. Bra frukost med en macka inför en aktiv dag, eller till helgbrunchen. Funkar också som måltid med sallad och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Skär eller klipp baconskivorna fint. Skär tomaten i bitar. Dela, kärna ur och skiva chilifrukten. Vispa ihop äggen med mjölk, salt och peppar.
  2. Fräs lök och bacon i en stekpanna. Blanda ner tomaten och chilihacket. Häll ner äggblandningen i pannan. Stick i omeletten så att lös smet rinner och stelnar. Strö över osten. Garnera gärna med hackad persilja.

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk eller använd vatten.
Gör mjölkproteinfri: välj soja eller havrebaserad mjölk eller använd vatten. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 liten gul lök
  • 3 skivor bacon
  • 1 tomat
  • 1 liten bit spansk peppar
  • 4 ägg
  • 2 msk mjölk eller vatten
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • 2 msk riven parmesanost
  • persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2450 kJ / 585 kCal