Sydtyrolsk omelett
Sydtyrolsk omelett är alpinåkaren Hans Olssons frukosttips. En rejäl omelett med bacon, lök, tomat och ett sting av chili. Riven parmesan på toppen ger extra fyllig smak och sälta. Bra frukost med en macka inför en aktiv dag, eller till helgbrunchen. Funkar också som måltid med sallad och bröd.
Ingredienser
1 portion
1 liten gul lök
3 skivor bacon
1 tomat
1 liten bit spansk peppar
4 ägg
2 msk mjölk eller vatten
1 krm salt
1/2 krm peppar
2 msk riven parmesan
persilja
För alla
Innehåller ägg.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk eller använd vatten.
Gör mjölkproteinfri: välj soja eller havrebaserad mjölk eller använd vatten. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2450 KJ / 585 kCal
Fett42.6 g
Kolhydrater8.3 g
Protein42.2 g
Kommentarer