Ugnslax med potatismos

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
2
Ugnslax med potatismos

Den här enkla fiskrätten får sin knorr genom att hackade soltorkade tomater fräses med purjolök och läggs som ett täcke på laxen innan den bakas i ugnen. Tomaterna och löken ger god smak och vacker färg till laxen som serveras med potatismos.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2012

Ugnslax med potatismos

Ingredienser

4 portioner
560 g  laxfilé
900 g  fast potatis
salt och peppar
1/2   purjolök
140 g  strimlade soltorkade tomater
2 msk  hackad dill
2 dl  mjölk
1 msk  smör eller margarin
1   citron

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Hej Irene! Det går bra att lägga på den sist, punkt 8, efter ugnen.

Redaktionen

2012-08-28

Ska fräset på innan ugnen eller efter???

Irene

2012-08-23

Näringsvärde per portion

Energi2282 KJ / 546 kCal
Fett23.3 g
Kolhydrater44.9 g
Protein33.8 g

Testa liknande recept

Laxpaket med potatis och purjolök
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sill i kapprock med purjo och dill
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dillbakad lax med sparris
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pannkaksrulle med räkor
Betyg 2.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Syrlig fänkålssallad med pepparrot
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rosa laxbullar
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga