Ugnslax med potatismos
Den här enkla fiskrätten får sin knorr genom att hackade soltorkade tomater fräses med purjolök och läggs som ett täcke på laxen innan den bakas i ugnen. Tomaterna och löken ger god smak och vacker färg till laxen som serveras med potatismos.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2012
Ingredienser
4 portioner
560 g laxfilé
900 g fast potatis
salt
peppar
1/2 purjolök
140 g strimlade soltorkade tomater
2 msk hackad dill
2 dl mjölk
1 msk smör eller margarin
1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2282 KJ / 546 kCal
Fett23.3 g
Kolhydrater44.9 g
Protein33.8 g
Kommentarer
Hej Irene! Det går bra att lägga på den sist, punkt 8, efter ugnen.
Redaktionen
2012-08-28Ska fräset på innan ugnen eller efter???
Irene
2012-08-23