Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsgrillad lax med västerbottenpesto

Magarna kurrar i takt med att pestolaxen sprider doft i köket! Den fantastiska västerbottenpeston har smaker från bland annat pumpakärnor, lagrad ost och dill - perfekt till laxen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Mixa alla ingredienser till västerbottenpeston slätt med mixer eller matberedare med kniv.
  3. Skär laxen i fyra bitar och lägg dem på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
  4. Salta och peppra laxen och grilla i ugnen 12-15 min. Bred ca 2 msk västerbottenpesto på varje laxbit.
  5. Servera gärna med citron, kokt potatis och sallad eller varför inte till färsk pasta med räkor och ruccola.

För alla

Rätten är laktosfri, men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g laxfilé
  • 1 1/2 dl pesto (västerbottenpesto)
Västerbottenpesto, 1 sats
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 1/2 dl hackad dill
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • 1/2 dl citronsaft
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt
  • malen vitpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?