Ljummen Västerbottensost med äppelchutney

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
1
Ljummen Västerbottensost med äppelchutney

Smarrig, ljummen Västerbottensost med äppelchutney. Mustig och hissnande god ost, härlig äppelchutney med smak av ingefära, äpplen och äppelcidervinäger. Smakar utmärkt på knäckebröd.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001

Ljummen Västerbottensost med äppelchutney

Ingredienser

8 portioner
4   äpplen (4 st motsvarar ca 500 g)
1   bit skalad ingefära (1 bit motsvarar ca 30 g)
2   vitlöksklyftor
1   schalottenlök
2 msk  gula senapsfrön
1 msk  bruna senapsfrön
2 1/2 msk  äppelcidervinäger
1 dl  socker
1/2 dl  ljus sirap
ca 150 g  Västerbottensost

Till servering

tunt knäckebröd eller brytbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Osten heter Västerbottensost, alltså med ett "s" före "ost", enligt inregistrerat varumärke. Birger

Birger

2007-10-09

Testa liknande recept

Äpplig senap
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inlagda jalapeños
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad sill
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hemlagad senap
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjord senap med smak av ingefära och kardemumma
Betyg 4.8 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppel- och saffranschutney
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga