Ljummen Västerbottensost med äppelchutney
![Ljummen Västerbottensost med äppelchutney](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_64060/cf_259/ljummen_vasterbottensost_med_appelchutney.jpg)
Smarrig, ljummen Västerbottensost med äppelchutney. Mustig och hissnande god ost, härlig äppelchutney med smak av ingefära, äpplen och äppelcidervinäger. Smakar utmärkt på knäckebröd.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001
![Ljummen Västerbottensost med äppelchutney](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_64060/cf_259/ljummen_vasterbottensost_med_appelchutney.jpg)
Ingredienser
8 portioner
4 äpplen (4 st motsvarar ca 500 g)
1 bit skalad ingefära (1 bit motsvarar ca 30 g)
2 vitlöksklyftor
1 schalottenlök
2 msk gula senapsfrön
1 msk bruna senapsfrön
2 1/2 msk äppelcidervinäger
1 dl socker
1/2 dl ljus sirap
ca 150 g Västerbottensost
Till servering
tunt knäckebröd eller brytbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Osten heter Västerbottensost, alltså med ett "s" före "ost", enligt inregistrerat varumärke. Birger
Birger
2007-10-09