Ljummen Västerbottensost med äppelchutney

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
1
Ljummen Västerbottensost med äppelchutney

Smarrig, ljummen Västerbottensost med äppelchutney. Mustig och hissnande god ost, härlig äppelchutney med smak av ingefära, äpplen och äppelcidervinäger. Smakar utmärkt på knäckebröd.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001

Ljummen Västerbottensost med äppelchutney

Ingredienser

8 portioner
4   äpplen (4 st motsvarar ca 500 g)
1   bit skalad ingefära (1 bit motsvarar ca 30 g)
2   vitlöksklyftor
1   schalottenlök
2 msk  gula senapsfrön
1 msk  bruna senapsfrön
2 1/2 msk  äppelcidervinäger
1 dl  socker
1/2 dl  ljus sirap
ca 150 g  Västerbottensost

Till servering

tunt knäckebröd eller brytbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Osten heter Västerbottensost, alltså med ett "s" före "ost", enligt inregistrerat varumärke. Birger

Birger

2007-10-09

Testa liknande recept

Janssons knäckemacka
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxröra med ost
Betyg 4.5 av 5.
45 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sommargrönt smör med Västerbottensost
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Västerbottensostpaj med kantareller och löjrom
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Festbröd med Västerbottensost
Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kräftor med citrussmak i filodeg
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga