Ljummen Västerbottensost med äppelchutney | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ljummen Västerbottensost med äppelchutney

Smarrig, ljummen Västerbottensost med äppelchutney. Mustig och hissnande god ost, härlig äppelchutney med smak av ingefära, äpplen och äppelcidervinäger. Smakar utmärkt på knäckebröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och kärna ur äpplena. Skiva dem i 4 mm tjocka skivor.
  2. Skala och finhacka ingefära, vitlök och schalottenlök.
  3. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull (inte osten) och koka i 25-30 minuter.
  4. Häll upp i en ren burk och slut till med ett lock. Chutneyn får gärna stå en vecka för att mogna i smakerna.
  5. Skär sex skivor av Västerbottensosten och värm den högst upp i ugnen på grillvärme.
  6. Till servering: Servera med chutneyn och tunt knäckebröd eller vanligt brytbröd.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 äpplen (4 st motsvarar ca 500 g)
  • 1 bit skalad ingefära (1 bit motsvarar ca 30 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk gula senapsfrön
  • 1 msk bruna senapsfrön
  • 2 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • ca 150 g Västerbottensost
Till servering
  • tunt knäckebröd eller brytbröd
Lägg till i inköpslistan