Ugnsgratinerad laxsida
Ugnsgratinerad laxsida är lätt att laga och passar bra på buffébordet. Laxsidan ger mat för många och serveras med valfria tillbehör.
Ingredienser
6 portioner
1/2 dl grovsalt
1 1/2 kg laxfilé med skinnet kvar
1 tsk salt
1 tsk citronpeppar
1 tsk peppar
8 dl crème fraiche
Förslag till garnering
jordgubbar
färska örter såsom Rachad eller annan färsk örtkrydda och vattenkrasse
dill
citron
lime
röd fiskrom
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hoppade över grovsaltet, bytte creme Fraiche mot iMat. Mycket god till klyftpotatis.
Gunilla
2021-01-02Rätten blev alldeles för salt. Nästa gång ska jag inte använda grovsalt alls och inte salta fisken. Lägger man dessutom på röd fiskrom som även den är salt så är hela rätten en enda saltbomb. Inte bra alldeles för mycket salt och dessutom krångligt med att ta ut och sätta in. Ingen rekommendation från mej. Birgit Lewin
Birgit
2014-01-01Jag använde mig av skinnfria laxfiléer och sprayade över lite citronsaft från "plastcitron" och kryddade med utsatta kryddor, lät det stå i kylen och marinera sig några timmar. Sedan använde jag turkisk youghurt istället för crème fraiche och serverade med ris och sallad gjord på ruccola, gurka, tomat och gul paprika. Det blev nog det godaste jag någonsin bjudit på. Rekommenderas starkt med den modifiering jag gjorde.
Kalehla
2008-03-22