Ugnsgratinerad laxsida

4
3
Ugnsgratinerad laxsida

Ugnsgratinerad laxsida är lätt att laga och passar bra på buffébordet. Laxsidan ger mat för många och serveras med valfria tillbehör.

Ugnsgratinerad laxsida

Ingredienser

6 portioner
1/2 dl grovsalt
1 1/2 kg laxfilé med skinnet kvar
1 tsk salt
1 tsk citronpeppar
1 tsk peppar
8 dl crème fraiche

Förslag till garnering

jordgubbar
färska örter såsom Rachad eller annan färsk örtkrydda och vattenkrasse
dill
citron
lime
röd fiskrom

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Gunilla

2021-01-02

Hoppade över grovsaltet, bytte creme Fraiche mot iMat. Mycket god till klyftpotatis.

Birgit

2014-01-01

Rätten blev alldeles för salt. Nästa gång ska jag inte använda grovsalt alls och inte salta fisken. Lägger man dessutom på röd fiskrom som även den är salt så är hela rätten en enda saltbomb. Inte bra alldeles för mycket salt och dessutom krångligt med att ta ut och sätta in. Ingen rekommendation från mej. Birgit Lewin

Kalehla

2008-03-22

Jag använde mig av skinnfria laxfiléer och sprayade över lite citronsaft från "plastcitron" och kryddade med utsatta kryddor, lät det stå i kylen och marinera sig några timmar. Sedan använde jag turkisk youghurt istället för crème fraiche och serverade med ris och sallad gjord på ruccola, gurka, tomat och gul paprika. Det blev nog det godaste jag någonsin bjudit på. Rekommenderas starkt med den modifiering jag gjorde.