Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grillade revben med egen bbq-sås

Gör en hemmagjord barbequesås att pensla på revben innan de läggs på grillen. Den smakrika bbq-såsen gör du med lök, olja, vitlök, tomatpuré, honung, vinäger, senap och tabasco. Servera grillade revben med en fräsch sallad och bröd. Perfekt i sommar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka löken grovt. Koka revbenen, lök, vitlök, lagerblad, timjan och vitpepparkorn i en stor kastrull.
  2. Tillsätt vatten så att det täcker. Tillsätt 1 tsk salt per liter vatten. Revbenen skall koka på svag värme tills man ser att köttet släpper från benet, ca 20 min.
  3. BBQ-sås: Under tiden gör du bbq-såsen. Finhacka löken och fräs den i olivolja i en liten kastrull. Pressa i vitlöken. Tillsätt tomatpuré, honung, vinäger och vatten. Låt sjuda sakta i ca 5 min.
  4. Tillsätt senap och smaka av med några droppar tabasco.
  5. Nu är det bara att pensla bbq-såsen på revbenen och grilla dem. Antingen på grillen eller i ugnen. Serveras med en fräsch sallad och bröd.

Tips

Koka revbenen dagen innan, eller varför inte göra ett storkok och frysa in i portionsbitar. Fördelen med att laga till revbenen på detta sätt är att de kommer att vara otroligt möra, dessutom är de ju faktiskt redan klara i och med kokningen. Skall bara smaksättas och värmas (grillas).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 kg tunna revben
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • 1 nypa timjan
  • 10 vitpepparkorn
  • salt
BBQ-sås
  • 1/2 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl tomatpuré
  • 1 msk honung
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk vatten
  • 2 msk senap
  • tabasco
Lägg till i inköpslistan